Tiederadio on nyt kuunneltavissa myös Spotifyssa

Uutiset   26.5.2021 12.15   Päivitetty 1.6.2021 10.14

Tiederadiosta voit kuunnella Tieteellisten seurain valtuuskunnan tuottamia podcasteja. SoundCloudin lisäksi Tiederadio on nyt saatavissa myös Spotifyssa.

Tiederadio on Tieteellisten seurain valtuuskunnan tuottamien podcastien koti, jossa voit vapaasti kuunnella tiedettä käsitteleviä tallenteita. Voit esimerkiksi kuunnella podcastia Tiedekirjan uutuusteoksista, Tiedeklubi-taltiointeja, podcast-sarjaa avoimen tieteen edistämisestä tai Tieteen päivien podcasteja viimeisimmiltä vuosilta. Tiederadio on saatavilla SoundCloudissa ja Spotifyssa

Avoimesti tieteestä! -podcast 

Podcastissa pääsevät ääneen avoimen tieteen edistäjät niin ruohonjuuritason tutkimuksessa ja opetuksessa kuin hallinnon ja päätöksenteon kentillä. Kevään 2021 podcast-jaksoissa haastateltavat kertovat, mikä heitä inspiroi avoimessa tieteessä. Avoimesti tieteestä! -podcastin uusimpien jaksojen esittelyt löydät Avoimen tieteen verkkosivuilta. Äänitallenteille on saatavissa myös tekstivastineet.

Avoimesti tieteestä! -podcastin tunnuskuva, jossa nauhuri ja päällä logo.

Kuva: Obed Hernández/Unsplash ja Elina Suominen.

Tiedekirjan podcast

Tiedekirjan podcast-sarja esittelee Tieteellisten seurain valtuuskunnan jäsenseurojen toimialoja ja tuoreita julkaisuja, joita Tiedekirja välittää. Tiedekirjan podcastit ovat suunnattu kaikille tieteestä ja tutkimuksesta kiinnostuneille sekä antavat lukuvinkkejä tietokirjallisuudesta.

Kevään 2021 podcastien aiheina ovat Suomessa luontaisina ja viljeltyinä tavattavat puuvartiset kasvit, kalastus kivikaudella ja Karjalan menettämisen kulttuurisen trauman käsittelyä teatterissa ja kaunokirjallisuudessa. Lisäksi tutustutaan pohjolan myyttisiin jumalattariin. Keskustelemassa ovat tieteellisten seurojen asiantuntijat.

Tiedeklubi-podcast

Kuukausittain julkaistavat Tiedeklubi-podcastin jaksot tarjoavat korkeatasoisia keskusteluja asiantuntijoiden seurassa. Sarjassa pureudutaan yhteiskunnallisiin ilmiöihin eri tieteenalojen näkökulmista ja etsitään kansantajuisesti vastauksia ajankohtaisiin kysymyksiin. Kevään 2021 Tiedeklubi-jaksoista voit lukea tarkemmin TSV:n verkkouutisesta.

Tiedeklubi-podcastin päävastaava on Tieteellisten seurain valtuuskunta. Tiedeklubi-sarja syntyy yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa. Vuodesta 2021 alkaen podcasteista on saatavilla tekstivastine. 

Pöydällä makaavat kuulokkeet.

Kuva: Unsplash.

Tieteen päivät 2021 -podcast

Tammikuussa 2021 vietetyn Tieteen päivien yhteydessä julkaistiin kahdeksan podcastia, jotka ovat kuunneltavissa Tiederadiossa. Mitä merkitystä on tieteen avoimuudella? Miten tutkittua tietoa hyödynnetään päätöksenteossa? Miksi tulevaisuuden ennustaminen on niin hankalaa? Tieteen päivien podcasteista löydät vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin.

Tieteen päivät on suurelle yleisölle suunnattu, kaikki tieteenalat kattava tiedetapahtuma, jossa eri alojen tutkijat kertovat laaja-alaisesti tieteestä ja tutkimuksesta sekä tieteen mahdollisuuksista. Tieteen päivien 2021 teemana oli Hyvä ja paha tieto.

Tieteen päivien tallenteet vuosilta 2019 ja 2017

Tiederadiossa voi kuunnella tallenteita myös aiemmilta Tieteen päiviltä. Vuonna 2019 Tieteen päivien teemana oli Rohkeus, ja monipuolisessa ohjelmassa oli tarjolla esityksiä aina astrobiologiasta eutanasiaan. Vuonna 2017 teemana oli Vapaus ja sen rajat. Ohjelmassa on keskusteluja ja esityksiä esimerkiksi ihmisen lääketieteellisestä muokkauksesta ja nationalismin ja vapauden suhteesta.

Kuuntele Tiederadiota SoundCloudissa tai Spotifyssa

Tiederadio on saatavilla SoundCloudissa ja Spotifyssa. SoundCloudissa on mahdollisuus tarkastella podcasteja soittolistojen avulla jäsennellymmin.

Siirry kuuntelemaan Tiederadiota SoundCloudissa

Siirry kuuntelemaan Tiederadiota Spotifyssa.

Tiederadion podcastit ovat Tutkitun tiedon teemavuoden 2021 tekoja.