Saavutettavuus

Tämä on saavutettavuusseloste sivustolle www.tsv.fi. Sivusto on perustettu vuonna 2014. Sivusto kuuluu saavutettavuuslainsäädännön piiriin. Seloste on laadittu 18.9.2020.

Jos olemme arvioineet saavutettavuutemme tilan väärin ja huomaat saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme, kerrothan siitä meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit antaa palautetta verkkolomakkeella tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saavutettavuuspalaute(at)tsv.fi.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Tämä digipalvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei saavutettava sisältö

Havaittava: Verkkojulkaisuissa ja toimisto-ohjelmalla tehdyissä dokumenteissa (pdf) on saavutettavuuspuutteita.

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet:

Verkkojulkaisuissa, TSV:n toimintakertomuksissa ja strategiassa on useita saavutettavuuspuutteita kuten puutteita kuvien tekstivastineissa, dokumentin koodauksessa ja lukujärjestyksessä, värien käytössä ja kontrastissa.

Julkaisuvaraston palveluhinnastossa ja avustuspäätösdokumenteissa on puutteita dokumentin koodauksessa ja lukujärjestyksessä.

Verkkosivuilla saatavilla olevissa, aiemmin lähetetyissä jäsenkirjeissä olevissa kaikissa kuvissa ei ole tekstivastineita ja kontrastivaatimukset eivät täyty.

Puutteet korjataan mahdollisimman nopeasti, vuoden 2020 aikana. Tätä ennen tiedostojen sisältö annetaan asiakkaalle saavutettavassa muodossa, jos asiakas sitä pyytää ja pyyntö on kohtuullinen.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty:

1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö

1.3.1 Informaatio ja suhteet

1.3.2 Merkitykseen vaikuttava järjestys

1.4.1 Värien käyttö

1.4.3 Kontrasti (minimi)

1.4.5 Tekstiä esittävät kuvat

1.4.11 Ei-tekstimuotoisen sisällön kontrasti

Seuraavat digipalvelun ei-saavutettavat sisällöt eivät kuulu lainsäädännön piiriin:

  • toimisto-ohjelmien tiedostot (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018

  • verkkosisältö, joka on arkistoitu ennen 23.9.2019

  • video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020

Toimisto-ohjelmien tiedostojen (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018, sisältö annetaan asiakkaalle saavutettavassa muodossa, jos asiakas sitä pyytää ja pyyntö on kohtuullinen.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Voit antaa palautetta verkkolomakkeella tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saavutettavuuspalaute(at)tsv.fi. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Päivitetty 18.9.2020 13.32