Tieteellisten seurain valtuuskunta pyytää ehdotuksia TSV:n Kordelinin tiedepalkinnon saajaksi 31.3.2019 klo 24.00 mennessä.

Vuoden tiedekirja -palkinto on myönnetty Seppo Hentilälle teoksesta Pitkä varjot. Muistamisen historia ja politiikka (Siltala). Kunniamaininnan sai Tuomas Aivelo kirjastaan Loputtomat loiset (LIKE).

TSV esittelee verkkosivuillaan jäsenseurojensa toimintaa. Tammikuun jäsenseurana on Suomen Uskontotieteellinen Seura (SUS).

Suomen korkeakoulu- ja tutkimuskenttää kiertää parhaillaan ensimmäinen kansallinen tutkimusetiikan barometrikysely. Se on lähetetty TENKin ohjeisiin sitoutuneisiin Suomen yliopistoihin, ammattikorkeakouluihin ja tutkimuslaitoksiin tammikuun alussa ja vastausaikaa on 30.1. asti.

Tutkimuseettisen neuvottelukunnan sihteeristöön haetaan kansainvälisten asioiden koordinaattoria määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.3.2019 – 31.12.2021.

Asiantuntijapaneelit kävivät vuoden 2018 aikana lävitse tieteellisten julkaisusarjojen ja kirjakustantajien korkeimmat tasoluokat 2 ja 3. Kaikkiaan päivitysarvioinnissa nostettiin 550 kanavan tasoluokkaa ja 270 kanavan tasoluokkaa laskettiin.