Vuoden tiedekirja -palkinto jaetaan jälleen – ehdota palkittavaa teosta

Vuoden tiedekirja   21.9.2021 10.52

Vuoden tiedekirjana palkitaan vuoden 2021 aikana ilmestynyt ansiokas suomalainen tiedekirja, ja palkinto jaetaan TSV:n kevätvastaanotolla maaliskuussa 2022.

Vuoden tiedekirjaksi valittavalta teokselta edellytetään sen perustumista tieteelliseen tutkimukseen ja todennettavaa lähdepohjaa. Valinnassa painotetaan vertaisarvioituja ja huolellisesti toimitettuja, luettavia kotimaisia teoksia. Painotus korostaa tiedettä ja erottaa palkinnon yleisen tietokirjallisuuden monista palkinnoista.

Vuosittain jaettavan palkinnon myöntävät Suomen tiedekustantajien liitto ja Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV). Palkinnon suuruus on 25 000 euroa ja sen rahoittaa Suomen tiedekustantajien liitto Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla. 

Palkinnonvalintaraatiin kuuluvat tänä vuonna professori Minna Kellomäki, yliopistonlehtori Mirkka Lappalainen ja emeritusprofessori Jan Sundberg. Raadin sihteerinä toimii TSV:n viestintäpäällikkö Ilari Hetemäki. Vuoden tiedekirja -palkinto jaetaan TSV:n kevätvastaanotolla maaliskuussa 2022.

Voit ehdottaa palkittavaa teosta lähettämällä ehdotuksesi ja ehdokaskirjan marraskuun 2021 loppuun mennessä raadin sihteerille:

Tieteellisten seurain valtuuskunta
Ilari Hetemäki
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

Voit tutustua edellisvuosien palkittuihin teoksiin TSV:n verkkosivuilla.

Lisätietoja antaa viestintäpäällikkö Ilari Hetemäki ilari.hetemaki(at)tsv.fi.

Kolmen kirjan kansikuvat: Tieteen vapaus & tutkijan sananvapaus, Astrobiologia ja Pitkät varjot.

Vuoden tiedekirja -palkinnon sai vuonna 2020 Esa Väliverrosen ja Kai Ekholmin teos Tieteen vapaus ja tutkijan sananvapaus (Vastapaino), vuonna 2019 Kirsi Lehdon Astrobiologia (Ursa) ja vuonna 2018 Seppo Hentilän Pitkät varjot (Siltala). Kuva: Vastapaino, Ursa ja Siltala.