TSV:n tapahtumat ja teot osana Tutkitun tiedon teemavuotta

Uutiset   26.4.2021 10.25   Päivitetty 23.9.2021 11.28

Tutkitun tiedon teemavuosi 2021 kokoaa yhteen tiedeaiheisia tapahtumia ja tekoja meille kaikille. Ohjelmassa on lukuisia verkossa ja paikan päällä ympäri Suomen toteutettuja tapahtumia ja tekoja, jotka nostavat esiin tutkittua tietoa ja tietolähteitä. Teemavuosi on opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Akatemian ja Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) yhteinen hanke, joka toteutetaan laajan yhteistyöverkon kanssa.

Teemavuoden järjestäjäroolin lisäksi TSV:n ja sen yhteydessä toimivien Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan ja Tutkimuseettisen neuvottelukunnan omista tapahtumista ja teoista osa on tutkitun tiedon teemavuotta. Nämä tapahtumat ja teot on koottu tähän päivittyvään uutiseen. Lisäämme ohjelmaa uutiseen sitä mukaan, kun tapahtumia ja tekoja on hyväksytty osaksi Tutkitun tiedon teemavuotta. Koko teemavuoden ohjelman ja tarkempaa tietoa teemavuodesta löydät Tutkitun tiedon teemavuoden verkkosivuilta.

Teemavuoden tulevat tapahtumat

25.11. 8. kansallinen tiedeviestinnän kongressi: Tiede on totta toistaiseksi (Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta ja Suomen tiedetoimittajain liitto)

Teemavuoden teot

Vastuullisen tieteen artikkelit kolmikielisesti 

Tiederadion podcast-sarjat: Avoimesti tieteestä!, Tiedekirjan podcast ja Tiedeklubi-podcast 

#mutuaihmeellisempää -kampanja (Tutkimuslaitosten yhteenliittymä Tulanet, Suomen yliopistojen rehtorineuvosto Unifi, Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene, Suomen Akatemia ja Tieteellisten seurain valtuuskunta)

Teemavuoden menneet tapahtumat

13.–17.1. Tieteen päivät 

14.1. Tieteiden yö 

16.3. Etiikan päivä (Tutkimuseettinen neuvottelukunta)

3.5. Onko tutkimus ja tiedonvälitys vapaata? Lehdistönvapauden päivän keskustelutilaisuus (Suomen journalistiliitto, Suomen Unesco-toimikunta Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Toimittajat ilman rajoja Suomi) 

25.–27.8. Tietokirja.fi-tietokirjafestarit (Suomen tietokirjailijat ry, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Tieteellisen seurain valtuuskunta, Suomen Kustannusyhdistys, Kirjakauppaliitto) 

Tutkitun tiedon teemavuoden logo.