TSV:n strategiatyö alkanut – yhteistyöllä kohti tulevaisuuden visiota

Uutiset   16.5.2023 8.30   Päivitetty 26.5.2023 11.36

Graafinen kuva kädestä, joka piirtää valkoiseen oikealle osoittavaan nuoleen.

Kuva: Anne Haapanen / TSV, CC BY

Tieteellisten seurain valtuuskunnassa (TSV) on aloitettu uuden strategian työstäminen.

TSV:n kolmivuotisen strategiakauden 2019–2023 visiona on ollut olla avoimen ja vahvan tiedeyhteisön kehittäjä yhdessä jäsenyhteisöjen kanssa.

Nyt katse on suunnattu rohkeasti tulevaisuuteen. Strategia toteutetaan yhdessä henkilökunnan, jäsenistön ja keskeisten kotimaisten ja kansainvälisten sidosryhmien kanssa. Uutta strategiaa työstetään kuluvan vuoden aikana useissa työpajoissa sekä muun muassa taustaselvitysten avulla.

”Uskomme, että TSV:lle saadaan vahva ja ajassa elävä strategia, kun se toteutetaan yhteistyössä jäsenistön ja sidosryhmien kanssa. Näin saamme monipuolisesti eri näkökulmia mukaan työhön kohti uutta visiota”, toteaa TSV:n toiminnanjohtaja Lea Ryynänen-Karjalainen.

Strategiatyön tavoitteena on myös selkeyttää TSV:n tehtäviä sekä vahvistaa roolia osana korkeakoulu- ja tiedeyhteisöä sekä kansalaisyhteiskuntaa.

”Tieteellä on keskeinen tehtävä sivistyksen ja demokratian ylläpitäjänä ja edistäjänä. TSV:llä on tulevaisuudessa rooli edistää näitä ja olla itsenäinen ja riippumaton tieteen puolestapuhuja”, Ryynänen-Karjalainen kiteyttää.

TSV:n tunnetuimpia toimintoja ovat muun muassa Tieteiden talo, Tieteen päivät, Tieteessä tapahtuu ja Tiedekirja sekä kansallinen avoimen tieteen koordinaatio (AVOTT) ja Julkaisufoorumi (JUFO) eli tieteellisen julkaisutoiminnan laadunarviointia tukeva luokitusjärjestelmä. TSV:n yhteydessä toimivat myös Tutkimuseettinen neuvottelukunta (TENK) ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK).

Kiinnostaako TSV:n strategiatyö? Kerromme työn etenemisestä myös jatkossa viestintäkanavissamme, joten seuraa meitä verkkokanavissamme tsv.fi, Facebook ja Twitter.