TSV kannustaa tieteentekijöitä mukaan Sivistyksen teemavuoteen 2024

Uutiset   10.1.2024 12.02   Päivitetty 10.1.2024 12.25

Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt vuoden 2024 Sivistyksen teemavuodeksi. Se on kaikille avoin tapahtumien vuosi, jonka aikana sivistyksen päältä pyyhitään pölyt. Tapahtumarikkaan vuoden aikana sivistys tuodaan tähän päivään ja kaikkien arkeen. Juhlavuotta koordinoi Kvs-säätiö (Kansanvalistusseura sr.). Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV) on yksi teemavuoden pääkumppaneista.

Teemavuosi näkyy TSV:n toiminnassa koko vuoden.

”Meille on tärkeää olla mukana edistämässä sivistystä. Tieteen kautta saamme luotettavaa tietoa, jonka avulla ratkaistaan muun muassa yhteiskunnallisia kysymyksiä, saadaan tietoa menneisyydestä ja rakennetaan tulevaisuutta, mitkä ovat kaikki tärkeitä osia sivistyksessä ja demokratiassa. Sivistys on mukana myös TSV:n uudessa strategiassa, mikä julkaistaan alkuvuonna”, sanoo TSV:n viestintäpäällikkö Anna Kotaviita.

TSV aloittaa omalta osaltaan teemavuoden sosiaalisen median #sivistyslupaus-kampanjalla tammikuussa. Kampanjassa TSV:n ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan työntekijät kertovat, millä tavoin he edistävät sivistystä ja elinikäistä oppimista omassa työssään teemavuoden aikana. TSV:n keskeiset tapahtumat ovat mukana myös teemavuoden tapahtumakalenterissa.

”Kannustamme kaikkia tieteentekijöitä mukaan teemavuoteen, määrittelemään, mitä sivistys on tänä päivänä ja miten sen tulisi olla. Erityisesti toivomme, että teemavuoteen liittyy suomalaisia tiedeseuroja. Osallistuminen on tehty hyvin helpoksi. Siihen voi osallistua muun muassa tapahtumilla ja somessa”, toteaa Kotaviita.

TSV:n sosiaalisen median kampanjaa voi seurata Facebookissa ja X:ssä aihetunnisteella #sivistyslupaus. Teemavuoden virallinen aihetunniste on #sivistys2024.

***

Oletko TSV:n jäsen ja teemavuodessa mukanaolo kiinnostaa? Ole yhteydessä TSV:n viestintään anna.kotaviita(a)tsv.fi.  

Lisätietoa Sivistyksen teemavuodesta 2024 löytyy teemavuoden verkkosivuilta

 

Kuvassa on Sivistyksen teemavuoden pääkumppani -logo ja teksti sivistyksen teemavuosi ja pääkumppani