Tieteiden yö täyttää Kruununhaan tieteellä 18.1.2018

Uutiset   14.12.2017 17.00

Tammikuun 18. päivänä Helsingin Kruununhakaan levittäytyvä Tieteiden yö tarjoilee tiedettä monessa muodossa. Illan ja yön aikana päästään nauttimaan niin mukaansa tempaavista luennoista kuin oivaltamisesta itse tekemällä. Tieteeseen tutustutaan myös näyttelyissä, kirjastoissa ja arkistoissa. Tieteiden yön ohjelma on julkaistu osoitteessa www.tieteidenyo.fi. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy!*

Tieteiden yössä kuullaan muun muassa, mitä annettavaa humanisteilla ja luonnontieteilijöillä on toisilleen, miltä Helsingin nörtein naiskuoro kuulostaa ja miten hevimusiikki vaikuttaa yhteiskuntaan. Helsingin kaupunginmuseossa pohditaan, miksi seksistä on edelleen vaikea puhua, kun taas Suomen Pankin Rahamuseon ohjelma käsittelee velkaa ja velkaantumista.

Helsingin yliopiston Tiedekulmaan avautuu elävä tiedekirjasto ja Tieteiden talolla selviää, miten jokainen voi harrastaa tiedettä. Tieteiden yössä nähdään myös, minkälaisen tien naiset kulkivat päästäkseen yliopistoon ja miten ilmastonmuutoksesta tehdään taidetta.


Kuva: Jari Loisa, Tieteiden yö 2017

Tieteiden yötä on järjestetty vuodesta 2003 alkaen joka toinen vuosi yhtä aikaa Suomen suurimman tiedetapahtuman Tieteen päivien kanssa. Tuleva Tieteiden yö aloittaa jokavuotisen tapahtuman perinteen. Tieteiden yöhön odotetaan tuhansia kävijöitä.

Täynnä tiedettä olevan illan ja yön mahdollistaa monipuolinen järjestäjien joukko. Tieteiden yön tekevät Helsingin kaupunginmuseo, Tiedekulma, Tiedekirja, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Svenska litteratursällskapet i Finland, Suomen sukututkimusseura, Suomen tietokirjailijat, Suomen tiedetoimittajain liitto, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Helsingin yliopistomuseo, Suomen Pankin rahamuseo, Ateneum, Allegra Lab Helsinki, Vastapaino, Gaudeamus, Tutkijaliitto sekä kymmenet tieteelliset seurat, jotka järjestävät ohjelmaa Tieteiden talolla. Tapahtuman koordinoinnista vastaa Tieteellisten seurain valtuuskunta ja tapahtumaa rahoittaa Koneen Säätiö.

*Ateneumin tapahtumaan pääsy museolipulla.