Tiedekasvatushanke käynnistyy – tule mukaan ja vastaa kyselyyn!

Uutiset   9.10.2019 14.39   Päivitetty 23.6.2020 11.26

TSV:n ja Tiedejulkaisemisen neuvottelukunnan (TJNK) yhteinen tiedekasvatushanke luotaa suomalaisen tiedekasvatuksen kenttää laaja-alaisen ja elinikäisen oppimisen näkökulmasta. Kutsumme nyt alan asiantuntijoita ja toimijoita mukaan työstämään suosituksia tiedekasvatuksen edistämiseksi sekä vastaamaan kyselyyn tiedetapahtumien järjestämisestä.

Selvitystyö ja suosituksia tiedekasvatuksen tueksi -hankkeen tavoitteena on laajentaa tiedekasvatus kattamaan kaikki tieteenalat sekä rakentaa pohjaa laaja-alaista ja elinikäistä tiedekasvatusta tukevalle verkostolle. Näiden tavoitteiden toteuttamiseksi hankkeessa kerätään tietoa tiedekasvatusta Suomessa toteuttavista tahoista ja toiminnoista, laaditaan suosituksia näiden tahojen yhteistoiminnan lisäämiseksi sekä laaditaan toimenpideohjelma tieteellisten seurojen roolin tukemiseksi tiedekasvatuksessa.

Suositukset ja toimenpideohjelma tehdään yhteistyössä alana toimijoiden kanssa. Työskentely tapahtuu hankesuunnittelijan johdolla työryhmissä, joihin kutsutaan mukaan kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Suositusten ja toimenpideohjelman laatiminen polkaistaan käyntiin kaikille avoimessa aamiaistilaisuudessa Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6, Helsinki) perjantaina 25.20.2019 klo 9.30–12.00 salissa 505. Tilaisuudessa kuullaan hankkeen tavoitteista ja etenemisestä sekä muodostetaan vapaamuotoiset työryhmät työstämään suosituksia ja toimenpideohjelmaa.

Tilaisuus ja työryhmien jäsenyys ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Mukaan voit ilmoittautua täällä 17.10.2019 mennessä.

Osana hanketta toteutetaan myös tiedetapahtumien järjestämistä koskeva kysely, joka on suunnattu kaikille tiedeviestinnän ja -kasvatuksen kentällä toimiville. Kyselyyn voi vastata lokakuun ajan.

Lue lisää hankkeesta ja kyselystä TJNK:n tiedotteista.

Lisätietoja hankkeesta antaa suunnittelija Sara Takala: 044 739 6560, sara.takala(at)tsv.fi.

Palapelin palasia iso määrä.