TENK ja TJNK hakevat koordinaattoria Vastuullinen tiede -hankkeeseen

Uutiset   19.2.2018 14.36   Päivitetty 19.2.2018 14.38

Tutkimuseettinen neuvottelukunta ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta hakevat Vastuullinen tiede-hankkeeseen koordinaattoria määräaikaiseen työsuhteeseen 31.12.2019 asti. Aloitus sopimuksen mukaan.

Haemme korkeakoulukentän sekä tutkimus- ja tiedemaailman hyvin tuntevaa asiantuntijaa koordinoimaan "Vastuullinen tiede -tietopankki avoimen tieteen aikakaudelle" -hanketta. Hanke yhdistää tutkimusetiikan ja tiedeviestinnän hyvät käytänteet osaksi avoimen tieteen kulttuuria. Hanke tuottaa kaikille tieteenaloille soveltuvia, vastuulliseen tieteentekoon, julkaisemiseen ja tiedeviestintään keskittyviä tapahtumia ja verkkomateriaaleja kuten koulutusaineistoja niin tutkijoiden, julkaisijoiden, rahoittajien ja päättäjien kuin myös korkeakoulujen opiskelijoiden ja opettajien käyttöön. Suomen oloihin laaditut materiaalit kertovat suomalaisesta tieteentekemisen tavasta kansainvälistyvälle tutkijakunnalle Suomessa ja tutkijoille myös Suomen rajojen ulkopuolella. Hanke on Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan (TJNK) ja Tutkimuseettisen neuvottelukunnan (TENK) yhteinen ja sen rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Odotamme sinulta

  • Ylempää korkeakoulututkintoa. Tieteellinen jatkotutkinto on etu.
  • Kokemusta korkeakoulu-, tutkimus- ja tiedemaailmasta
  • Itsenäistä otetta työhön ja käytännössä todennettuja verkostoitumis- ja organisaatiotaitoja
  • Erinomaista suomen kielen taitoa. Hyvä ruotsin ja englannin kielen taito ja muu kielitaito on etu.

Arvostamme erityisesti

  • Hyvän tieteellisen käytännön ja tutkimusetiikan tuntemista
  • Tiedeviestinnän kentän tuntemista
  • Korkeakoulujen ja tutkijakoulujen opintosuunnitelmien tuntemista
  • Kokemusta kyselytutkimusmenetelmistä
  • Viestintätaitoja.

Tarjoamme Sinulle mahdollisuuden olla mukana luomassa uutta vastuullisen tieteen toimintakulttuuria. Työskentelet osana innostunutta ja kykyjäsi arvostavaa tiimiä työpisteessämme Helsingissä Snellmaninkadulla.

TJNK ja TENK toimivat Tieteellisten seurain valtuuskunnan yhteydessä, johon koordinaattori tulee olemaan työsuhteessa. Valtuuskunnassa noudatetaan Yksityisen opetusalan työehtosopimusta. Haettavana oleva toimi on vaativuusryhmässä 6 ja lopullinen palkka määräytyy tehtäväkohtaisen lisän ja työkokemuksen perusteella.

Lähetä hakemuksesi viimeistään 28.2.2018 sähköpostitse osoitteeseen tsv@tsv.fi. Hakemus tulee toimittaa yhtenä tiedostona ilman erillisiä liitteitä (esim. yhtenä PDF-tiedostona).

Lisätietoja antavat 15. - 16.2. ja 26.2. pääsihteeri Sanna Kaisa Spoof (p. 050 594 1909) ja  22. -23.2. ja 27.2. pääsihteeri Reetta Kettunen (p. 040 733 5935).

Lisätietoja neuvottelukuntien toiminnasta:

http://www.tenk.fi/

http://www.tjnk.fi/