#ScienceForUkraine
Vapaaehtoisvoimin toimiva #ScienceForUkraine -aloite kerää yhteen kansainvälisen tiedeyhteisön tukitoimet Ukrainasta pakenevien tutkijoiden ja opiskelijoiden auttamiseksi.
Ukrainasta pakenevat tutkijat ja opiskelijat tarvitsevat konkreettista tukea, jotta heidän uransa ja elämänsä eivät katkea kokonaan sodan vuoksi. #ScienceForUkraine-aloite (siirryt englanninkieliselle sivustolle) kerää tietoa sekä tiedottaa akateemisen yhteisön tarjoamasta avusta Ukrainasta pakeneville tutkijoille ja opiskelijoille.
Tieteellisten seurain valtuuskunta ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta tukevat #ScienceForUkraine -aloitetta ja toivovat, että kaikista Suomessa saatavilla olevista konkreettisen avun ja tuen muodoista ilmoitetaan hakemiston ylläpitäjille ja tiedotetaan mahdollisimman laajasti.
Kuva: #ScienceForUkraine
Jos tieteellisellä seurallasi tai tutkimusorganisaatiollasi on mahdollisuus tarjota esimerkiksi opiskelu- tai tutkimusohjelmapaikkaa, työpaikkaa, työpöytäpaikkaa tai majoitusta, ilmoita siitä #ScienceForUkraine -koordinaattoreille verkkolomakkeella (englanniksi).
Tietoa ja vinkkejä mahdollisista tukitoimista löytyy myös Nuorten Tiedeakatemian ja All European Academies ALLEA:n listauksista (englanniksi). Aloitteen verkkosivuilla voit selata, millaisia tukimuotoja on jo ilmoitettu esimerkiksi Suomesta mukaan. Sivustolta löytyy myös ohjeita ja esimerkkejä myös siitä, kuinka yksityishenkilöt voivat auttaa (englanniksi).
Aloitteen kansallisina koordinaattoreina Suomessa toimivat Katri Mäkinen-Rostedt ja Annina Lattu. Heihin voi ottaa yhteyttä kaikissa aloitetta koskevissa kysymyksissä. Voit myös seurata aloitetta Twitterissä (@Sci_for_Ukraine) ja välittää aloitteeseen liittyvää tietoa käyttämällä #ScienceForUkraine -tunnistetta.
Science For Ukraine -aloitteen verkkosivut (englanniksi): scienceforukraine.eu/
Aloite Twitterissä: @Sci_for_Ukraine
Katri Mäkinen-Rostedt: Katri.Rostedt(at)tuni.fi, Twitter: @katrielina
Annina Lattu: Annina.Lattu(at)tuni.fi, Twitter: @anninalattu