Onko datalla väliä? Kansainvälinen konferenssi Espoossa 23.–25.10.2019

Uutiset   8.8.2019 11.45   Päivitetty 24.6.2020 12.47

Datalla on valtava ja monipuolinen potentiaali muuttaa työskentelytapojamme, vaikuttaa päätöksentekoon ja voimaannuttaa kansalaisia. Mutta täyttääkö data kaikki sille asetetut odotukset? Onko datalla todella väliä? Näihin kysymyksiin pureudutaan Research Data Alliance:n (RDA) 14. yleiskokouksessa Espoossa 23.–25.10.2019. 

Tieteellisten seurain valtuuskunta vastaa avoimen tieteen koordinaatiosta Suomessa. TSV on nyt myös mukana järjestämässä ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvaa kansainvälistä RDA Plenary -tapahtumaa. Konferenssissa keskitytään tarkastelemaan sitä, kuinka tutkimusdatan avulla voidaan parantaa päätöksentekoa, ratkaista suuria yhteiskunnallisia haasteita ja osallistaa kansalaisia tiedon tuottamiseen ja yhteiskunnan kehittämiseen. 

Research Data Alliance on maailmanlaajuinen organisaatio, jonka pyrkimyksenä on edistää datan avointa jakamista ja mahdollistaa datan uudelleenkäyttöä. Lokakuussa järjestettävään yleiskokoukseen odotetaan yli 500 osallistujaa. Tapahtuma tuo yhteen erityisen joukon asiantuntijoita ympäri maailman jakamaan tietotaitoaan ja oppimaan, kuinka dataa hyödyntämällä voidaan parantaa maailmaa. 

Aalto-yliopiston luonnonläheisellä kampuksella sijaitseva Dipoli tarjoaa hienot puitteet kokoukselle. Kolmipäiväinen tapahtuma on CSC-Tieteen tietotekniikan keskus Oy:n, Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston, Ilmatieteen laitoksen, Tieteellisten Seurain Valtuuskunnan ja RDA Europe 4.0-projektin yhteisponnistus.

Lue lisää

Tapahtumasivu ja ilmoittautuminen (englanniksi)

Research Data Alliance (englanniksi)

RDA in Finland (englanniksi)

This article in English here.