Nosta kissa pöydälle - Osallistu verkkokyselyyn tiedon yhteiskehittämisestä

Uutiset   10.4.2018 16.36   Päivitetty 31.5.2018 8.37

Liikutu tiedosta -tapahtuman Nosta kissa pöydälle -keskustelussa haetaan ratkaisuja ajankohtaisiin tieteen vaikuttavuuden, tiedeviestinnän ja luotettavan tieteen kysymyksiin. Tänä vuonna käytävän keskustelun teemana on yhteiskehittäminen. Liikutu tiedosta on vuosittainen, nyt neljättä kertaa järjestettävä tapahtuma. Tilaisuus järjestetään 22.5.2018 Tieteiden talolla Helsingissä. Päivän ohjelma ja ilmoittautuminen löytyvät osoitteesta http://liikututiedosta.fi.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Nosta kissa pöydälle -keskustelu käsittelee vuonna 2018 tiedon yhteiskehittämistä (yhteisluominen, yhteiskehittely, co-creation). Luvassa on puhetta vuorovaikutteisesta tiedon tuottamisesta yhteistyössä tiedon tuottajien, tiedon tarvitsijoiden ja tiedon hyödyntäjien välillä. Mikä aiheuttaa esteitä yhteiskehittämiselle? Miten ongelmat ratkaistaan? Mitä hyviä esimerkkejä tunnemme?

Keskustelun pohjaksi toteutetaan lyhyt verkkokysely. Osallistu keskusteluun vastaamalla verkkokyselyyn yhteiskehittämisestä osoitteessa: https://survey.tsv.fi/index.php/survey/index/sid/241636/lang/fi. Kysely toteutetaan ja siihen vastataan anonyymisti. Vastauksia käytetään Nosta kissa pöydälle -keskustelun suunnittelussa ja toteuttamisessa. Vastauksesi jäävät Tieteellisten seurain valtuuskunnan ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan hallintaan ja niitä käytetään kummankin toiminnan suunnittelussa ja toteuttamisessa. Huomaathan, että vastaukset voidaan myös julkaista. Kyselylomake sulkeutuu 6.5.2018.

Liikutu tiedosta -tapahtuman järjestävät Kaskas Media, Tieteellisten seurain valtuuskunta ja tiedonjulkistamisen neuvottelukunta. Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin. 

Lisätietoja:

Liikutu tiedosta -verkkosivu: http://liikututiedosta.fi
Verkkokysely tiedon yhteistuottamisesta: https://survey.tsv.fi/index.php/survey/index/sid/241636/lang/fi
Lisätietoja antavat projektipäällikkö Henriikka Mustajoki (henriikka.mustajoki@tsv.fi) ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan pääsihteeri Reetta Kettunen (reetta.kettunen@tjnk.fi), p. 040 733 5935.