Kuukauden jäsenseurana on Suomen Sieniseura ry

Uutiset   6.8.2018 8.31   Päivitetty 2.11.2021 14.36

Suomen Sieniseura ry - Finlands Svampvänner rf on Helsingissä vuonna 1948 perustettu valtakunnallinen yhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on Suomen sienistön ja sienisadon kaikinpuolinen tutkiminen, sieniharrastuksen ja sienitietouden edistäminen ja levittäminen sekä sienitalouden, kuten sienten keräilyn, viljelyn, kaupan ja käytön lisääminen.

Suomen Sieniseuran jäsenet muodostavat yhdessä ammattilaisten, harrastajien ja hyötysienten kerääjien kesken suuren vuorovaikutteisen yhteisön, jonka avulla on helppoa verkostoitua, kartuttaa omaa tietoa ja kokemusta sieniasioista, saada kontakteja samanhenkisten ihmisten kanssa sekä edesauttaa sienitutkimusta ja sieniharrastuksen leviämistä. Talvikuukausina seura järjestää kuukausikokouksia ja sienikuvailtoja. Kuukausikokoukset ovat esitelmätilaisuuksia, joihin on vapaa pääsy.

Sienikuvailtoihin osallistumisesta peritään pieni pääsymaksu, jota vastaan osallistujat saavat tuoretta asiantuntijatietoa valituista sieniaiheista. Elo- tai syyskuussa Kaisaniemessä järjestetään kasvimuseon tiloissa kaksipäiväinen sieninäyttely, jossa yleisölle on tarjolla asiantuntijoiden antamaa sienineuvontaa. Jäsenyyden liittyy myös muita merkittäviä etuja, kuten neljä kertaa vuodessa ilmestyvä jäsenlehti (Sienilehti), alennusta seuran julkaisuista ja sienikuvailtojen pääsymaksusta sekä mahdollisuuden verkostoitua alan parhaiden asiantuntijoiden ja osaavan harrastajakunnan kanssa. Lisäksi jäsenet voivat osallistua opastetuille sieniretkille sekä seuran muuhun toimintaan ja tapahtumiin (muun muassa mielenkiintoiset esitelmätilaisuudet ja vuosittainen kevätsieniretki).

Näyttelyvieraat katsomassa sieniä Suomen Sieniseuran ja Luomuksen sieninäyttelyssä syyskuussa 2016.Näyttelyvieraita ja sieniä Suomen Sieniseuran ja Luomuksen suuressa sieninäyttelyssä syyskuussa 2016.

 

Sieniretkeläiset kävelevät  pitkospuilla sieniseurojen tapaamisessa Siikanevalla syksyllä 2015.Sieniretkeläisiä sieniseurojen tapaamisessa Siikanevalla, Pirkanmaalla syksyllä 2015.

Suomen Sieniseuran julkaisut

Tänä vuonna Suomen Sieniseura viettää 70 juhlavuottaan. Se on perinteinen, pitkäjänteinen ja pääasiassa vapaaehtoisvoimin toimiva yhdistys, joka toimii katto-organisaationa itsenäisille paikallisyhdistyksille. Seura julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Sienilehteä ja sienitieteellistä Karstenia-aikakauslehteä. Seuralla on tällä hetkellä Facebook-sivuillaan yli 30 000 jäsentä. Suomen Sieniseuran jäseneksi on tervetullut kuka tahansa sienistä kiinnostunut henkilö. Kuukausikokoukset järjestetään Tieteiden talolla ja ne ovat pääsääntöisesti avoimia kaikille. Lisätietoja Suomen Sieniseurasta ja seuran toiminnasta sen omilta verkkosivuilta.

Tervetuloa oppimaan sieniä ja tapaamaan muita sienistä innostuneita!