Kommentoi tiedekasvatuksen kansallisten suositusten luonnosta!

Uutiset   11.5.2020 10.52   Päivitetty 10.8.2020 10.31

Kutsumme TSV:n jäsenseurat ja kaikki muut kiinnostuneet kommentoimaan luonnosta tiedekasvatuksen suosituksiksi. Kommentointiaikaa on 31.5.2020 asti.

Tiedekasvatuksen kansalliset suositukset tarjoavat suuntaviivoja ja innoitusta kaikille tieteen, oppimisen ja kasvatuksen parissa toimiville tahoille. Suositusten pääteemat ovat tiedekasvatuksen saavutettavuus, laaja-alaisuus ja toimijalähtöisyys sekä yhteistyön edistäminen. Suositusten tuottamiseen ovat osallistuneet kymmenet alan osaajat muun muassa kasvatuksen ja koulutuksen, tutkimuksen, museo- ja taidealan, tieteellisen seuratoiminnan sekä vapaan sivistystyön kentiltä. Suositusluonnosta pääset kommentoimaan toukokuun ajan verkkolomakkeella

Tiedekasvatuksen suositusten toteuttamisen tueksi laaditaan toimenpideohjelma, joka tarjoaa konkreettisia ehdotuksia tiedekasvatuksen järjestämiseksi. Tieteellisillä seuroilla on erityinen asema toimenpideohjelman laatimisessa. Työ alkoi 16.4. järjestetyssä työpajassa ja jatkuu syksyyn 2020 asti. Seuraa tiedotusta TSV:n ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan tiedotuskanavissa, ja osallistu tiedekasvatuksen yhteiskehittämiseen.

Tiedekasvatuksen kansallisten suositusten laatiminen on osa Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan (TJNK) yhteistä Selvitystyö ja suosituksia tiedekasvatuksen tueksi -hanketta. Suositukset julkaistaan syksyllä 2020. Tiedekasvatushankkeen suunnittelija Sara Takala siirtyi huhtikuun lopussa uusiin tehtäviin, ja hankkeen koordinoinnista vastaa vuoden 2020 loppuun asti koordinaattori Anni Sairio.

Siirry kommentoimaan verkkolomakkeelle tästä ja lataa suositusluonnos tästä (pdf).

Lisätietoja: koordinaattori Anni Sairio, anni.sairio(at)tsv.fi, puh. 044 7376 381.

Erivärisiä puuvärikyniä vieretysten ikään kuin mattona.