Kiinnostaako sinua tiedeviestintä, tapahtumatuotanto tai avoimen tieteen edistäminen? – Hae harjoittelijaksi Tieteellisten seurain valtuuskuntaan

Uutiset   22.4.2021 15.49   Päivitetty 24.5.2021 8.06

Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV) hakee kahta korkeakouluharjoittelijaa viestinnän tehtäviin syksylle 2021. Toinen harjoittelija tulee työskentelemään Tieteiden yön ja Tiedekioskin parissa osana viestintäyksikköä. Toisen harjoittelijan työtehtävät sijoittuvat Tiedekirjan ja avoimen tieteen tiimeihin. Molemmat harjoittelijat tulevat työskentelemään pääosin TSV:n toimistolla, joka sijaitsee Helsingin Kruununhaassa.

Tieteiden yön ja Tiedekioskin viestintäharjoittelija

TSV:n viestintäyksikköön haetaan harjoittelijaa kokopäiväiseen työsuhteeseen 1.10.2021–31.1.2022 väliselle ajalle. Viestintäharjoittelija osallistuu 20.1.2022 järjestettävän Tieteiden yön sekä 21.–22.1.2022 järjestettävän Tiedekioskin viestinnän suunnitteluun ja toteutukseen sekä käytännön järjestelyihin. Lisäksi harjoitteluun kuuluu TSV:n viestintäyksikön muissa tehtävissä avustamista.

Viestintäharjoittelija osallistuu tammikuun tiedetapahtumien ja TSV:n somekanavien sisältöjen suunnitteluun ja toteutukseen, verkkosivujen ylläpitämiseen, erilaisten tekstien, kuten tiedotteiden ja uutiskirjeiden kirjoittamiseen, mediaseurannan ja tapahtuman raportoimiseen sekä muihin tapahtumatuotannollisiin ja viestinnällisiin tehtäviin.

Viestintäharjoittelijalta edellytetään mielenkiintoa eri tieteitä ja tiedeviestintää kohtaan sekä hyvää suomen kieltä. Eduksi katsotaan valmiudet viestiä suomen kielen lisäksi englanniksi ja ruotsiksi sekä aiempi kokemus viestinnästä tai tapahtumatuotannosta.

Lisätietoja harjoittelusta antaa Tieteellisten seurain valtuuskunnan vastaava tapahtumatuottaja Mandi Vermilä (mandi.vermila(at)tsv.fi).

  • Harjoittelun ajankohta ja kesto: 1.10.2021-31.1.2022 (4kk)
  • Viimeinen hakupäivä: 9.5.2021
  • Työn luonne: Kokoaikatyö
  • Palkka: 1 650€/kk
  • Vapaamuotoinen hakemus ja CV lähetetään sähköisesti osoitteeseen mandi.vermila(at)tsv.fi

Tiedekirjan ja avoimen tieteen tiimin viestintäharjoittelija

Tiedekirjan ja avoimen tieteen tiimeihin haetaan yhteistä viestintäharjoittelijaa. Työ alkaa 1.9.2021 ja päättyy 31.12.2021.

Työtehtäviin kuuluu Tiedekirjan markkinointiviestintä ja kiinnostuksen mukaan osallistuminen myymälänhoitoon. Harjoittelun aikana viestintäharjoittelija osallistuu syksyn kirjamessujen järjestelyihin ja markkinoinninsuunnitteluun sekä lisäksi podcast- ja videotuotannon avustamiseen ja viestintään yleisesti.

Työtehtäviin kuuluu lisäksi Tiedekirjan ja avoimen tieteen somekanavien päivittäminen, mediaseuranta ja tapahtumien raportointi muita tapahtumatuotannollisia ja viestinnällisiä tehtäviä, kuten verkkosivujen päivittäminen, kuvapankin täydentäminen, sekä tiedotteiden, esittelyvideoiden ja uutiskirjeiden tekeminen.

Harjoittelijalta edellytetään mielenkiintoa eri tieteitä ja tiedeviestintää kohtaan sekä hyvää suomen kieltä. Eduksi katsotaan valmiudet viestiä suomen kielen lisäksi englanniksi ja ruotsiksi sekä aiempi kokemus viestinnästä tai tapahtumatuotannosta.

Lisätietoja harjoittelusta antavat Tiedekirjan markkinointisuunnittelija Eija Lappi (eija.lappi@tsv.fi) ja avoimen tieteen kehittämispäällikkö Henriikka Mustajoki (henriikka.mustajoki@tsv.fi).

  • Harjoittelun ajankohta ja kesto: 1.9.2021-31.12.2021 (4kk)
  • Viimeinen hakupäivä: 9.5.2020
  • Työn luonne: Kokoaikatyö
  • Palkka: 1 650€/kk
  • Vapaamuotoinen hakemus ja CV lähetetään sähköisesti osoitteeseen eija.lappi(at)tsv.fi