Journal.fi-palvelussa uusia käytäntöjä

Uutiset   5.6.2017 16.12   Päivitetty 6.6.2017 12.55

Journal.fi -palvelun yhteystietoihin on tullut muutoksia suunnittelija Antti-Jussi Nygårdin lopetettua työnsä TSV:llä. Palvelun kehittäminen kuitenkin jatkuu, ja kesäkuun alusta alkaen Journal.fi avautuu myös TSV:n ulkopuolisten julkaisijoiden käyttöön. Muille kuin TSV:n jäsenseuroille palvelun käyttö on maksullista. 

Suunnittelija Antti-Jussi Nygård jäi 5.6. alkaen hyvin ansaitulle lomalle ja jatkaa siitä väitöskirjatyön pariin. OJS-koulutuksista vastaa jatkossa julkaisuassistentti Lena Lönngren ja teknisistä ratkaisuista tietohallintopäällikkö Jani Laatikainen.

Palveluun käyttöön liittyvät tukipyynnöt lähetetään osoitteeseen ojs(at)tsv.fi. Tämä koskee seuraavia tukipyyntöjä:

- Palveluun liittyminen
- Palvelun käyttöön liittyvät muutokset
- Koulutukset
- Järjestelmän käyttöön liittyvät kysymykset

Palvelun teknistä tukea koskevat tukipyynnöt lähetetään osoitteeseen tuki(at)tsv.fi. Tämä koskee seuraavia tukipyyntöjä:

- Järjestelmän virheilmoitukset ja muut vikatilanteet
- Lehden ulkoasuun liittyvät kysymykset
- Vanhojen arkistojen siirto ja muut tuntityöt

Palveluun liittyminen

Journal.fi -palvelua voivat jatkossa käyttää kotimaiset avoimia tieteellisiä lehtiä ja vuosikirjoja julkaisevat laitokset ja yhteisöt. TSV:n ulkopuolisilta julkaisijoilta palvelusta peritään TSV:n tuntihinnoitteluun perustuva vuosimaksu sekä mahdollisia koulutus- ja lisätyömaksuja. Lisätietoja palveluun otettavien lehtien valinnasta ja palveluun liittyvä hinnasto ovat sivulla Avoimen julkaisemisen palvelut

Niin TSV:n jäsenseurojen kuin TSV:n ulkopuolisten käyttäjienkin kanssa solmitaan sopimukset palvelun käytöstä. DOI-tunnisteiden käytöstä solmitaan erilliset sopimukset niiden julkaisijoiden kanssa, jotka haluavat tunnisteet käyttöönsä. DOI-sopimuksista tiedotetaan syksyllä palvelun käyttäjille.