Haemme vastuullisen arvioinnin koordinaattoria

Uutiset   14.12.2023 9.07   Päivitetty 14.12.2023 9.09

Oletko sinä meidän uusi koordinaattorimme? Hae paikkaa 8.1.2024 mennessä.

Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV) hakee jatkuvaan työsuhteeseen vastuullisen arvioinnin koordinaattoria, joka vastaa vastuullisen arvioinnin kehittämisestä ja koordinoinnista.

Tutkijan- ja tutkimuksenarviointi suuntaa tutkimusta ja vaikuttaa merkittävästi tutkijan työhön ja mahdollisuuksiin työelämässä. Tutkijoita arvioidaan niin rekrytointitilanteissa, urapolun eri vaiheissa kuin rahoitusta jaettaessa. Vastuullisen tutkijanarvioinnin kehittäminen ja toteutuminen edellyttävät eri osapuolten – tutkijoiden, tutkimusorganisaatioiden ja tutkimuksen rahoittajien – sujuvaa yhteistyötä. Vastuullisen arvioinnin edistäminen on TSV:n tavoite, jonka koordinoinnista palkattava henkilö vastaa.

Vastuullisen arvioinnin koordinaattorin tehtäviin kuuluvat:

 • Vastuullisen tutkijanarvioinnin ohjausryhmän ja työryhmän työn valmistelu ja koordinointi.
 • Kansainvälisen tutkijanarviointia edistävän yhteenliittymä CoARAn Suomen kansallisen osaston työn valmistelu ja koordinointi.
 • TSV:n CoARA-työryhmiin liittyvän työn tukeminen.
 • Muut vastuulliseen arviointiin liittyvät viestintä-, neuvonta- ja asiantuntijatehtävät.

Työtehtävien menestyksekäs hoitaminen edellyttää:

 • Soveltuvaa korkeakoulututkintoa
 • Aikaisempaa tutkijan ja/tai tutkimuksen arviointiin liittyvää työkokemusta
 • Hyviä projektinhallinta-, verkostoitumis-, yhteistyö- ja viestintätaitoja
 • Oma-aloitteisuutta ja ongelmanratkaisukykyä 
 • Vahvaa suomen ja englannin kielen taitoa, muu kielitaito katsotaan eduksi

Lisäksi arvostamme:

 • Kansainvälisten ja kansallisten vastuullisen arvioinnin linjausten tuntemusta
 • Arviointiprosessien, -menetelmien ja -aineistojen tuntemusta
 • Tiede- ja tutkimusyhteisön toimintaperiaatteiden ja -käytäntöjen tuntemusta

Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva. Toiveenamme on, että tuleva vastuullisen arvioinnin koordinaattori pystyy aloittamaan työt mahdollisimman pian.

Tarjoamme mukavan ja asiantuntevan työyhteisön, hyvät työtilat vastaremontoidusta Tieteiden talosta Kruununhaasta (Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki), työterveyshuollon ja lounasedun sekä mahdollisuuden työskennellä sopimuksen mukaan etänä. Tehtävän palkkauksessa noudatetaan yksityisen opetusalan työehtosopimusta. Palkkaus on kokemuslisästä ja vaatimustasosta riippuen noin 3500-4100 €/kk. Koeaika on 6 kuukautta.

Hakuaika päättyy 8.1.2024.

Vapaamuotoinen hakemus ja CV sähköpostilla janne.polonen(at)tsv.fi, viestikenttään otsikko ” Vastuullisen arvioinnin koordinaattori”. 

Tieteellisten seurain valtuuskunta on merkittävä ja riippumaton asiantuntijaelin tieteenharjoittamista ja tiedepolitiikkaa koskevissa asioissa. Sen tehtävänä on edistää tieteellisten yhteisöjen yhteistoimintaa, tieteellistä tiedonvälitystä ja julkaisutoimintaa sekä tutkimustiedon tunnetuksi tekemistä ja sen käyttöä yhteiskunnassa. TSV:n toiminnan arvot ovat avoimuus, luotettavuus, yhteisöllisyys ja riippumattomuus. TSV on sitoutunut ennaltaehkäisemään syrjintää ja edistämään tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolten edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

Lisätietoja: Janne Pölönen, janne.polonen(at)tsv.fi, p. 044 346 9491.