Haemme vastuullisen arvioinnin asiantuntijaa

Uutiset   14.12.2023 8.59   Päivitetty 14.12.2023 9.08

Oletko sinä meidän uusi asintuntijamme? Hae paikkaa 8.1.2024 mennessä.

Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV) hakee määräaikaiseen ja osa-aikaiseen työsuhteeseen vastuullisen arvioinnin asiantuntijaa, joka vastaa vastuullisen arvioinnin kehittämisestä erityisesti GraspOS-projektissa, jossa kehitetään tutkimuksen arviointia Euroopassa.

Tutkijan- ja tutkimuksenarviointi suuntaa tutkimusta ja vaikuttaa merkittävästi tutkijan työhön ja mahdollisuuksiin työelämässä. Tutkijoita arvioidaan niin rekrytointitilanteissa, urapolun eri vaiheissa kuin rahoitusta jaettaessa. Tutkimuksen arviointia kehitetään TSV:ssä tällä hetkellä sekä kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

GraspOS-projektin päämääränä on rakentaa avoimeen ja luotettavaan tietoon pohjautuva infrastruktuuri tulevaisuuden tutkimusmetriikoille ja indikaattoreille. Lisäksi tavoitteena on tarjota työkaluja, ohjausta ja muita palveluja kansainvälisten arviointiuudistusten tueksi.

Vastuullisen arvioinnin asiantuntijan tehtäviin kuuluvat:

  • GraspOS-projektiin liittyvät TSV:n vastuulla olevat tehtävät, erityisesti hankkeen tuottamien avoimen tieteen arviointikehyksen (Open Science Assessment Framework) sekä arvioinnin työkalujen ja palveluiden koulutuksen kehittäminen.
  • Muut vastuulliseen arviointiin liittyvät viestintä-, neuvonta- ja asiantuntijatehtävät.

Työtehtävien menestyksekäs hoitaminen edellyttää:

  • Soveltuvaa korkeakoulututkintoa
  • Aikaisempaa tutkijan ja/tai tutkimuksen arviointiin liittyvää työkokemusta
  • Hyviä tutkimus-, verkostoitumis-, yhteistyö- ja viestintätaitoja
  • Oma-aloitteisuutta ja ongelmanratkaisukykyä 
  • Vahvaa suomen ja englannin kielen taitoa, muu kielitaito katsotaan eduksi

Lisäksi arvostamme:

  • Kansainvälisten ja kansallisten vastuullisen arvioinnin linjausten tuntemusta
  • Arviointiprosessien, -menetelmien ja -aineistojen tuntemusta
  • Tiede- ja tutkimusyhteisön toimintaperiaatteiden ja -käytäntöjen tuntemusta

Työsuhde on osa-aikainen (2040 % työajasta) ja se on voimassa 1.2.202431.12.2025 (tai sopimuksen mukaan). Toiveenamme on, että tuleva vastuullisen arvioinnin asiantuntija pystyy aloittamaan työt mahdollisimman pian.

Tarjoamme mukavan ja asiantuntevan työyhteisön, hyvät työtilat vastaremontoidusta Tieteiden talosta Kruununhaasta (Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki), työterveyshuollon ja lounasedun sekä mahdollisuuden työskennellä sopimuksen mukaan etänä.

Tehtävän palkkauksessa noudatetaan yksityisen opetusalan työehtosopimusta. Palkkaus on kokemuslisästä ja vaatimustasosta riippuen noin 35004100 €/kk. Ilmoitettu palkkataso koskee kokoaikaista työsuhdetta ja osa-aikaisen palkka on siitä laskettuna 2040 prosenttia. Koeaika on 6 kuukautta.

Hakuaika päättyy 8.1.2024

Vapaamuotoinen hakemus ja CV sähköpostilla janne.polonen(at)tsv.fi, viestikenttään otsikko ” Vastuullisen arvioinnin asiantuntija”. 

Tieteellisten seurain valtuuskunta on merkittävä ja riippumaton asiantuntijaelin tieteenharjoittamista ja tiedepolitiikkaa koskevissa asioissa. Sen tehtävänä on edistää tieteellisten yhteisöjen yhteistoimintaa, tieteellistä tiedonvälitystä ja julkaisutoimintaa sekä tutkimustiedon tunnetuksi tekemistä ja sen käyttöä yhteiskunnassa. TSV:n toiminnan arvot ovat avoimuus, luotettavuus, yhteisöllisyys ja riippumattomuus. TSV on sitoutunut ennaltaehkäisemään syrjintää ja edistämään tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolten edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

Lisätietoja: Janne Pölönen, janne.polonen(at)tsv.fi, p. 044 346 9491.