Dosentti Pia Siljander on Vuoden Tiedekongressivaikuttaja 2017

Uutiset   19.9.2017 15.24   Päivitetty 22.6.2020 10.36

Dosentti Pia Siljander Helsingin yliopistosta palkittiin 5.9.2017 työstään kansainvälisten tieteellisten kongressien järjestämisessä Suomessa. Palkinto jaettiin Messukeskuksessa Helsingissä 5.-6.9.2017 järjestettyjen PromoExpo- ja Yritys2017 -tapahtumien yhteydessä. 5000 euron arvoisen palkinnon rahoittaa Suomen Messusäätiö.

Dosentti Siljander työskentelee terveyden biokemian yliopistonlehtorina Helsingin yliopiston Bio- ja ympäristötieteellisessä tiedekunnassa. Hän on ollut järjestämässä tutkimusalaansa liittyviä seminaareja ja kongresseja, muun muassa 5th MEMBREC symposium: Extracellular vesicles ja EU COST Action BM1202 ”Microvesicles and exosomes in health and disease” MC- ja WG-kokouksia.

Pia Siljander toteaa, että tieteellinen kongressi mahdollistaa tutkijoiden vuoropuhelun uusimman tiedon äärellä. Tiedon jakaminen, tutkijoiden verkostoituminen ja yhteistyömahdollisuuksien avautuminen ovat tiedekongressien parasta antia. Varsinkin sellaisilla tutkimusaloilla, joilla tiedon lisääntyminen ja tutkimuksen kehitys on nopeaa, voi ajantasaisimman ja vielä julkaisemattoman tiedon pariin päästä vain tieteellisessä kokouksessa, sanoo Siljander. Kongressin järjestäminen on sekä haastavaa että palkitsevaa. Organisoiminen vaatii hyvää yhteistyötä ja suunnitelmallisuutta. Minulla on ollut ilo aina saada mukaan järjestelyihin sekä uusia innostuneita että jo kokeneempia organisaattoreita ja lisäksi avustusta muun muassa Tieteellisten seurain valtuuskunnalta. Näillä eväillä esimerkiksi MEMBREC-kokoussarja Helsingin yliopistolla jatkuu tänäkin syksynä uusien vapaaehtoisjärjestäjien voimin, kiittää Siljander.

Vuoden Tiedekongressivaikuttaja -palkinto annetaan henkilölle, joka on vaikuttanut myönteisesti Suomen rooliin kansainvälisessä tieteellisessä toiminnassa sekä hakenut ja tuonut kansainvälisiä järjestökongresseja Suomeen. Palkittava luo tieteenalalleen positiivista imagoa ja on tieteenalansa tulevaisuuden lupaus. Vuoden Tiedekongressivaikuttaja -palkinto jaettiin nyt viidennen kerran. Palkinnon ovat aiemmin saaneet Tampereen teknillisen yliopiston elektroniikan ja tietoliikennetekniikan professori Jari Nurmi (2013), Åbo Akademin uskontotieteilijä ja maahanmuuttotutkija Tuomas Martikainen (2014), Helsingin yliopiston teollisuusmatematiikan professori Samuli Siltanen (2015) ja Tampereen yliopiston kansainvälisen historian professori Marjaana Niemi (2016).

Vuoden Tiedekongressivaikuttaja 2018 -palkinnon haku käynnistyy tammikuussa.

Lue PDF icon tiedote Pia Siljanderille myönnetystä palkinnosta (pdf).