Uutiskirjeet

Tietoa Tieteellisten seurain valtuuskunnan ja TSV:n yhteydessä toimivien neuvottelukuntien toiminnasta saa verkkosivujen ja sosiaalisen median lisäksi tilattavista uutiskirjeistä. TSV:n uutiskirje kokoaa tietoa koko TSV:n toiminnasta. Sen lisäksi voi tilata uutiskirjeen, jossa keskitytään avoimen tieteen kysymyksiin tai Tiedekirjan uutuusteoksiin ja tapahtumiin. Tutkimuseettisen neuvottelukunnan (TENK) ajankohtaisista aiheista saa tietoa heidän omasta uutiskirjeestään. Lisäksi TSV:n jäsenseuroille on oma jäsenkirjeensä, ja julkaiseville jäsenseuroille kohdennetusti julkaisemisesta tietoa kokoava tiedote. 

TSV:n uutiskirje

Tieteellisten seurain valtuuskunnan uutiskirjeessä kerrotaan TSV:n tapahtumista ja toiminnasta sekä tieteen ja tutkimuksen ajankohtaisista aiheista. Jos siis haluat pysyä mukana siinä, mitä TSV tekee tieteen puolesta ja milloin seuraavat tiedetapahtumat ovat, kannattaa uutiskirje tilata. Uutisten lisäksi mukana on nostoja Tieteessä tapahtuu -lehden ajankohtaisimmista artikkeleista sekä Tiedekirja suosittelee -kirjaesittely. Uutiskirje ilmestyy 4–6 kertaa vuodessa. Uutiskirje on tarkoitettu tieteestä, tiedepolitiikasta ja tiedetapahtumista kiinnostuneille.

Tilaa TSV:n uutiskirje täyttämällä verkkolomake.

Tutustu TSV:n uutiskirjeen viimeisimpiin numeroihin

TSV:n uutiskirje 1/2024 (toukokuu 2024)

TSV:n uutiskirje 4/2023 (marraskuu 2023)

TSV:n uutiskirje 3/2023 (syyskuu 2023)

Avoimen tieteen uutiskirje

Mitä ajankohtaista on meneillään tutkimuskulttuurin, tutkimustuotosten ja oppimisen avaamisessa? Avoimen tieteen koordinaatio kokoaa avoimen tieteen uutiskirjeeseen keskeisimmät avoimen tieteen ja tutkimuksen linjaukset, tapahtumat ja uutiset. Uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa.

Tilaa Avoimeen tieteen uutiskirje täyttämällä verkkolomake.

Vanhempia uutiskirjeitä voi lukea Avoimen tieteen verkkosivulla

Tiedekirjan uutiskirje

Tiedekirjan uutiskirje esittelee tieteellisten seurojen julkaisemia uusimpia tietokirjoja sekä ajankohtaisia kirjakampanjoita. Kirje sisältää tietoa myös myymälän kirja-aiheisista tapahtumista ja Tiedekirjan reissuista myyntitapahtumiin. Tiedekirjan uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa.

Tilaa Tiedekirjan uutiskirje täyttämällä verkkolomake.

Tieteessä tapahtuu -lehden uutiskirje

Tieteessä tapahtuu -lehden uutiskirjeessä kerrotaan lehden uusien numeroiden ilmestymisestä ja lehden mahdollisesti järjestämistä tapahtumista. Uutiskirjeen tilaajat saavat ensimmäisten joukossa tiedon siitä, että Tieteessä tapahtuu -lehden uusi numero on ilmestynyt. Uutiskirje ilmestyy 5–7 kertaa vuodessa.

Tilaa Tieteessä tapahtuu -lehden uutiskirje täyttämällä verkkolomake.

Tiedetapahtumien ystäväkirje

Haluatko tietää, milloin Tieteen päivien ohjelma julkaistaan tai minkälaisia reittejä Tieteiden yöhön tapahtumanjärjestäjät suosittelevat? Tilaa Tiedetapahtumien ystäväkirje, niin tiedät!

Tiedetapahtumien ystäväkirje lähetetään sähköpostiisi silloin, kun Tieteellisten seurain valtuuskunnan järjestämät tiedetapahtumat, kuten Tieteen päivät, Tieteiden yö ja Tiedeklubit ovat ajankohtaisia.

Tilaa Tiedetapahtumien ystäväkirje täyttämällä verkkolomake

TSV:n jäsenkirje (tarkoitettu TSV:n jäsenseuroille)

Jäsenkirje on TSV:n jäsenseuroille suunnattu uutiskirje, joka lähetetään seurojen yhteyshenkilöille 5–7 kertaa vuodessa. Jäsenkirjeessä kerrotaan TSV:n hallituksen päätöksistä, jäsenseuroille suunnatuista TSV:n palveluista sekä jäsenseuroja muuten koskevista asioista ja uutisista. Myös seurojen jäsenet ja luottamushenkilöt voivat tilata jäsenkirjeen itselleen.

Tilaa TSV:n jäsenkirje täyttämällä verkkolomake.

Viimeisimmät jäsenkirjeet ovat luettavissa TSV:n verkkosivulla.

Julkaisevien jäsenseurojen tiedote

Tieteellisten seurain valtuuskunta lähettää julkaiseville jäsenseuroille erillistä uutiskirjettä, jonka aiheet liittyvät kiinteästi julkaisemiseen ja julkaisuihin. Näitä ovat muun muassa kirjatapahtumat, julkaisemisen avustushaut sekä julkaisujen varastointi. Kirje lähetetään noin 7 kertaa vuodessa. Kirjeen voi tilata lähettämällä sähköpostia: eija.lappi(at)tsv.fi.

TENK:n uutiskirje

Tutkimuseettinen neuvottelukunta (TENK) lähettää sähköpostitse tietoa tutkimuseettisistä ohjeistaan, järjestämistään tapahtumista ja muusta toiminnastaan. Saat viestejä muutaman kerran vuodessa.

Ilmoittaudu TENK:n sähköpostilistalle TENK:n verkkosivuilla.

Päivitetty 29.5.2024 11.04