Tieteen päivät

Tieteen päivät on suurelle yleisölle suunnattu, kaikki tieteenalat kattava tapahtuma, jossa eri alojen tutkijat avaavat erilaisia ilmiöitä ja keskustelevat ajankohtaisista aiheista. Tapahtuma järjestetään Helsingissä viisipäiväisinä joka toinen vuosi tammikuussa. Muissa yliopistokaupungeissa järjestetään kaksipäiväisiä Tieteen päiviä. Tieteen päiville on vapaa pääsy.

Tieteen päivien ohjelman runkona toimii tietyn teeman ympärille rakentuva luento-ohjelma, jossa valittua teemaa lähestytään eri näkökulmista. Ohjelma sisältää lisäksi keskusteluja ja väittelyitä, erikoisseminaareja, näyttelyitä, uutuuskirjoja ja planetaarioesityksiä. Päiviin kuuluu Nuorten päivä ja kaupunkitapahtumia, kuten Tieteiden yö Kruununhaassa. Tieteen päivien yhteydessä jaetaan myös palkintoja, kuten Vuoden professori -palkinto.

Tieteen päivien järjestäjätahot ovat Tieteellisten seurain valtuuskunta, Suomen Kulttuurirahasto, Suomalainen Tiedeakatemia, Finska Vetenskaps-Societeten – Suomen Tiedeseura, Teknillisten Tieteiden Akatemia ja Svenska Tekniska Vetenskapsakademien i Finland. Päivien pitkäaikaisia tukijoita ovat lisäksi Tieteen tiedotus ry, Koneen Säätiö, ja Helsingin yliopisto, joka antaa tilat Tieteen päivien käyttöön.

Ajankohtaista tietoa tulevista Tieteen päivistä löydät tapahtuman verkkosivuilta www.tieteenpaivat.fi.

Päivitetty 11.1.2023 10.30