TSV mukana Euroopan laajuisen tiedetapahtuman järjestelyissä

Tiedotteet   24.5.2016 13.40

Suurelle yleisölle suunnattu tiedetapahtuma Tutkijoiden yö toteutetaan ensi syksynä (30.9.2016) 13 paikkakunnalla ympäri Suomen. Euroopan laajuisesti tapahtuma järjestetään samaan aikaan noin 300 eri kaupungissa. Tapahtuma pyrkii tuomaan esiin tutkijoiden tekemää työtä sekä tieteen tuloksia ymmärrettävästi. Yhden illan ja yön aikana lapset, aikuiset, nuoret ja vanhukset pääsevät tutustumaan tieteeseen esimerkiksi työpajojen, tutkijatapaamisten, tiedeluentojen ja laboratoriovierailujen kautta!

Tutkijoiden yön ohjelmaa järjestetään syyskuussa Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä, Kajaanissa, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Rovaniemellä, Savonlinnassa, Sodankylässä, Tampereella, Turussa ja Vantaalla. Ohjelmasta vastaa 12 yliopistoa ympäri Suomen sekä Tiedekeskus Heureka, Tieteellisten seurain valtuuskunta, Teknologian tutkimuskeskus VTT ja European Forest Institute. Tapahtuman järjestämiseen on saatu kaksivuotinen rahoitus Euroopan unionin Horisontti 2020 -ohjelmalta, jolla rahoitetaan eurooppalaisia tutkimus- ja innovointihankkeita. Tieteellisten seurain valtuuskunta vastaa tapahtuman viestinnästä.

Tapahtuman teema vuonna 2016 on Muutos. Tiede ja tutkimus tarjoavat erinomaisia välineitä muutoksen tarkasteluun. Siinä missä historia ja yhteiskuntatieteet voivat avata yhteiskunnassa tapahtuneita muutoksia, voivat luonnontieteet tutkailla muutosta esimerkiksi evoluution kannalta. Myös sairauksien hoito muuttuu, kun käsitykset niiden synnystä tarkentuvat. Tapahtuneiden muutosten lisäksi tiede katsoo tulevaisuuteen ja kysyy, minkälaisia muutoksia voidaan ennustaa?

Tutkijoiden yötä voi seurata sosiaalisissa medioissa. Löydät tapahtuman sekä Facebookista että Twitteristä kirjoittamalla hakukenttään ”Tutkijoiden yö”. Voit myös keskustella tapahtumasta somessa käyttämällä hashtagia #tutkijoidenyö2016. Verkkosivut (www.tutkijoidenyo.fi) avautuu kesä-heinäkuun vaihteessa.

Lisätietoja tapahtumasta antavat:

Tapahtuman koordinointi:
Janne Pakarinen
Jyväskylän yliopisto
janne.pakarinen@jyu.fi

Viestintä:
Mandi Vermilä
Tieteellisten seurain valtuuskunta
mandi.vermila@tsv.fi