Tieteellisten seurain valtuuskunta hakee kahta viestintäharjoittelijaa

Tiedotteet   29.4.2022 14.21   Päivitetty 2.5.2022 9.27

Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV) etsii kahta korkeakouluharjoittelijaa viestinnän tehtäviin. Toinen harjoittelija tulee työskentelemään Tieteen päivien ja Tieteiden yön parissa osana viestintäyksikköä. Toisen harjoittelijan työtehtävät sijoittuvat Julkaisufoorumin ja Avoimen tieteen ja tutkimuksen tiimeihin.

Tieteen päivien ja Tieteiden yön harjoittelijan työ alkaa 3.10.2022 ja päättyy 31.1.2023. Julkaisufoorumin ja Avoimen tieteen ja tutkimuksen tiimin harjoittelijan työ alkaa 1.9.2022 ja päättyy 31.12.2022. Molemmat harjoittelijat tulevat työskentelemään TSV:n toimistolla, joka sijaitsee Helsingin Kruununhaassa. Osa työtehtävistä on mahdollista suorittaa myös etänä.

Tieteen päivien ja Tieteiden yön viestintäharjoittelija

Tieteen päivien ja Tieteiden yön viestintäharjoittelija osallistuu 11.–15.1.2023 järjestettävien Tieteen päivien sekä 12.1.2023 järjestettävän Tieteiden yön viestinnän suunnitteluun ja toteutukseen sekä käytännön järjestelyihin.

Työtehtäviin kuuluu Drupal-pohjaisten verkkosivujen päivittäminen ja verkkosivu-uutisten kirjoittaminen, Tieteen päivien ja Tieteiden yön somekanavien päivittäminen, mediatiedotteiden laatiminen ja lähettäminen, tapahtuman printtimateriaalien postitus ja jakelu, mediaseuranta ja tapahtuman raportointi sekä muita tapahtumatuotannollisia ja viestinnällisiä tehtäviä. Harjoittelija ei ole yksin vastuussa mistään edellä mainituista tehtävistä, vaan hän osallistuu niiden suorittamiseen osana muuta viestintäyksikköä.

Harjoittelijalta edellytetään mielenkiintoa eri tieteitä ja tiedeviestintää kohtaan sekä hyvää suomen kieltä. Eduksi katsotaan valmiudet viestiä suomen kielen lisäksi englanniksi ja ruotsiksi sekä aiempi kokemus viestinnästä tai tapahtumatuotannosta.

Lisätietoja harjoittelusta antaa Tieteellisten seurain valtuuskunnan vastaava tapahtumatuottaja Mandi Vermilä (mandi.vermila(at)tsv.fi).

  • Harjoittelun ajankohta ja kesto: 3.10.2022-31.1.2023 (4kk)
  • Viimeinen hakupäivä: 15.5.2022
  • Työn luonne: Kokoaikatyö
  • Palkka: 1 632€/kk
  • Vapaamuotoinen hakemus ja CV lähetetään sähköisesti osoitteeseen mandi.vermila(at)tsv.fi

Julkaisufoorumin ja Avoimen tieteen ja tutkimuksen tiimin viestintäharjoittelija

Työtehtäviin kuuluu vastuullisen tieteen ja tutkimuksen teemoista viestiminen. Keskeisiä tehtäviä on kerätä tutkimusorganisaatioista esimerkkitapauksia hyvistä käytännöistä avoimen ja vastuullisen tieteen edistämisessä sekä viestiä erityisesti monikielisen tiedeviestinnän Helsinki-aloitteesta.

Työtehtäviin kuuluu erilaisia viestintätehtäviä kuten somekanavien ja verkkosivujen päivittäminen sekä tiedotteiden, uutisjuttujen ja podcastien tekeminen. Viestinnän harjoittelija saa itse vaikuttaa työnsä muotoihin ja sisältöön.

Harjoittelijalta edellytetään mielenkiintoa eri tieteitä ja tiedeviestintää kohtaan sekä hyvää suomen kieltä. Eduksi katsotaan valmiudet viestiä suomen kielen lisäksi englanniksi ja ruotsiksi sekä aiempi kokemus viestinnästä.

Lisätietoja harjoittelusta antavat Avoimen tieteen ja tutkimuksen pääsihteeri Henriikka Mustajoki (henriikka.mustajoki@tsv.fi) ja Julkaisufoorumin pääsihteeri Janne Pölönen (janne.polonen@tsv.fi).  

  • Harjoittelun ajankohta ja kesto: 1.9.-31.12.2022 (4kk)
  • Viimeinen hakupäivä: 15.5.2022
  • Työn luonne: Kokoaikatyö
  • Palkka: 1 632€/kk
  • Vapaamuotoinen hakemus ja CV lähetetään sähköisesti osoitteeseen avointiede@tsv.fi