Tiedetori tuo Helsingin Kirjamessuille monipuolista tiedeohjelmaa

Tiedotteet   24.10.2018 11.08   Päivitetty 25.6.2020 9.27

Tiede puhuttaa huomenna alkavilla Helsingin Kirjamessuilla. Kaksipäiväinen Tiedetori järjestetään kirjamessujen Kruununhaka-lavalla 25.–26.10.2018. Monipuolinen ohjelma käsittelee muun muassa robotiikkaa, maailmankaikkeutta, poikatutkimusta ja loiseläimiä. Helsingin Kirjamessujen teemamaata, Yhdysvaltoja, lähestytään Tiedetorilla kirjallisuudentutkimuksen näkökulmasta. Miten maan viimeaikaiset tapahtumat heijastuvat romaani- ja tutkimuskirjallisuudessa?

Kuudennetta kertaa järjestettävä Tiedetori on lukuisten eri tiedetoimijoiden tuottama tapahtuma Helsingin Kirjamessuilla. Tiedetoria on tekemässä tieto- ja tiedekirjojen kustantajia, yliopistoja sekä muita toimijoita, kuten Suomen Akatemia ja Tieteen päivät. Tiedetorin ohjelmaa ja toteutusta koordinoi Tieteellisten seurain valtuuskunta. Runsas lavaohjelma tarjoilee tiedettä aamusta iltaan torstaina ja perjantaina.

Torstaina 25.10. Tiedetorilla tutkitaan viikinkimiekkoja ja palvelurobotteja. Suomesta on löytynyt yli 400 viikinkimiekkaa, joista Tiedetorilla kertoo seppä ja arkeologi Mikko Moilanen. Palveluroboteista Tiedetorilla puhuu projektipäällikkö Jaakko Porokuokka, ja nähdäänpä lavalla ihan oikea robottikin. Torstaina Tiedetorilla julkistetaan myös Tieteen päivien 2019 ohjelma ja Kanavan tietokirjapalkintoehdokkaat.

Perjantaina 26.10. Tiedetorin ohjelmassa liikutaan nälkävuosista kiertotalouteen. Myös Suomi ja suomalainen kulttuuri puhuttavat torilla. Kestävää kehitystä lähestytään muodin näkökulmasta, kun professorit Kirsi Niinimäki ja Pirjo Kääriäinen käyvät läpi vaateteollisuuden mullistuksia. Koneen Säätiön rahoittaman Jakautuuko Suomi? -hankkeen tiimoilta vastikään ilmestyneestä kirjasta tulevat keskustelemaan toimittaja Johanna Vehkoon johdolla toimittaja Reetta Räty, tieteenfilosofi Inkeri Koskinen ja päätoimittaja Tuukka Tammi.

Lisätietoja

www.tiedetori.fi

Mandi Vermilä
tapahtuma- ja viestintäkoordinaattori, Tieteellisten seurain valtuuskunta
puh. (09) 228 69 221 / mandi.vermila@tsv.fi

Ilari Hetemäki
tiedotuspäällikkö, Tieteellisten seurain valtuuskunta
puh. (09) 228 69 227 / ilari.hetemaki@tsv.fi