TENK hakee kansainvälisten asioiden koordinaattoria

Tiedotteet   15.1.2019 13.26   Päivitetty 24.6.2020 13.50

Tutkimuseettinen neuvottelukunta hakee

Kansainvälisten asioiden koordinaattoria

Tutkimuseettinen neuvottelukunta (TENK) on opetus- ja kulttuuriministeriön asiatuntijaelin, joka edistää tutkimusetiikkaa sekä ennaltaehkäisee ja valvoo tutkimusvilppiä kaikilla tieteenaloilla. Suomen yliopistot ja ammattikorkeakoulut sekä muut tutkimusorganisaatiot ovat sitoutuneet noudattamaan TENKin ohjeita hyvästä tieteellisestä käytännöstä. TENK on European Network on Research Integrity Offices ENRIOn jäsen.

Haemme neuvottelukunnan sihteeristöön kansainvälisten asioiden koordinaattoria määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.3.2019 – 31.12.2021. Neuvottelukunnan toimisto sijaitsee Tieteellisten seurain valtuuskunnan yhteydessä Helsingin Kruununhaassa.

Koordinaattorin tehtäviin kuuluu

  • hoitaa European Network on Research Integrity Offices ENRIOn sihteerin tehtäviä TENKin pääsihteerin toimiessa ENRIOn puheenjohtajana. Verkoston työkielenä on englanti.
  • vastata Suomeen suunnitellun eurooppalaisen Research Integrity -konferenssin järjestelyistä
  • avustaa ENRIOn eurooppalaisen tukiorganisaation perustamisessa
  • osallistua myös TENKin muiden kansallisten ja kansainvälisten tehtävien valmisteluun ja käytännön toteutukseen

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää

  • kokemusta toimimisesta kansainvälisissä tehtävissä vastaavissa organisaatioissa, tutkimus- tai korkeakouluhallinnossa tai tieteellisissä seuroissa
  • kiitettävää suomen ja englannin kielen taitoa sekä hyvää ruotsin kielen taitoa; muu kielitaito katsotaan eduksi
  • hyviä yhteistyö-, esiintymis- ja viestintätaitoja sekä IT-taitoja
  • valmiutta matkustamiseen ulkomaille

Arvostamme lisäksi

  • tohtorin tutkintoa
  • tutkimuseettisten kysymysten (research integrity & research ethics) tuntemusta

Tehtävän palkkauksessa noudatetaan yksityisen opetusalan työehtosopimusta. Palkkaus on kokemuslisästä riippuen noin 3400 - 3900 €/kk. Hakija voi esittää myös oman palkkatoivomuksensa. Koeaika on 4 kk.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen (mielellään tutkijan ansioluettelomallin mukaisina, ks. www.tenk.fi) yhtenä pdf-tiedostona viimeistään to 31.1.2019 klo 16.15 osoitteeseen tsv(at)tsv.fi, viestikenttään otsikko ”TENK kv sihteeri”, tai osoitteella Tutkimuseettinen neuvottelukunta, Snellmaninkatu 13, 00170 Helsinki. 

Lisätietoja: TENKin pääsihteeri Sanna Kaisa Spoof, sanna-kaisa.spoof(at)tenk.fi tai puh +358 9 2286 9234 (muina päivinä paitsi 16.-17.1. ja 29.1.). 

Lisätietoja neuvottelukunnasta ja sen toiminnasta: www.tenk.fi

Lisätietoja ENRIOsta: www.enrio.eu