TSV:llä tulossa uusi julkaisualusta Edition.fi kirjojen avoimeen jakeluun

Uutiset   13.5.2020 9.00   Päivitetty 23.6.2020 9.05

TSV on valmistellut reilun vuoden ajan Journal.fi-alustalle sisarpalvelua, jota tieteelliset seurat voivat käyttää avointen monografioiden ja kokoomateosten julkaisuun.

Uutta palvelua ollaan avaamassa kesän jälkeen, ja sen nimeksi on valittu Edition.fi. Alustana käytetään Open Monograph Press -järjestelmää, joka perustuu pitkälti samoihin ratkaisuihin kuin Journal.fi-palvelussa käytössä oleva Open Journal Systems.
 
Palvelussa jokaiselle julkaisevalle seuralle luodaan oma kotisivu, ja sisällöntuotto on seuran omalla vastuulla. Palvelua voi käyttää myös kirjojen toimitustyöhön ja vertaisarviointiin. TSV tarjoaa teknistä tukea ja ohjeistusta järjestelmän käyttöön.
 
Seurat voivat lisätä palveluun kirjojaan oman harkintansa mukaan, mutta kaikkien lisättyjen kirjojen tulee olla välittömästi avoimia. Seura voi siis halutessaan tuoda palveluun kirjojaan myös takautuvasti. Kirjojen kuvailutietojen yhteyteen voi lisätä linkin paikan, josta kirjan voi ostaa painettuna.
 
Palvelun käyttö on jäsenseuroille ilmaista. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä suunnittelija Antti-Jussi Nygårdiin (antti-jussi.nygard(at)tsv.fi). Muille palvelu tulee saataville myöhemmin erillisen hinnaston mukaan.
Edition.fi-palvelun logo.