Tieteiden talon Tieteiden yö 2022 järjestetään verkossa sekä Töölön väistötiloissa

Uutiset   20.4.2021 10.02   Päivitetty 21.4.2021 12.30

Tieteiden yötä vietetään seuraavan kerran torstaina 20.1.2022 Helsingin Kruununhaassa ja keskustassa. Osa tapahtumista järjestetään todennäköisesti myös verkossa.

Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) koordinoima ja tieteellisten seurojen tuottama Tieteiden talon Tieteiden yö järjestetään tulevana vuonna verkossa sekä Tieteiden talon väistötiloissa Töölössä (Aalto-yliopisto Töölö, Runeberginkatu 14–16). Ohjelmahaku Tieteiden talon Tieteiden yöhön 2022 on auennut ja ohjelmaehdotuksia otetaan vastaan 7.9.2021 saakka ohjelmaehdotuslomakkeella.

Tieteiden talon Tieteiden yön ohjelmaan ovat tervetulleita niin luennot ja keskustelut kuin työpajat ja esittelypisteet. Myös muita ohjelmaformaatteja saa vapaasti ehdottaa. Ohjelmakokonaisuudesta toivotaan mahdollisimman monitieteistä ja monipuolista.

Oven raosta näkyy täysi luentosali, jonka etualalla puhuu kaksi naista.
Kuva: Aino-Sofia Orjasniemi.

Tieteiden talon Tieteiden yön verkkototeutus tammikuussa 2021 sai tapahtumaan osallistuneilta seuroilta niin hyvää palautetta, että tapahtuma on päätetty järjestää tulevaisuudessakin osittain verkossa. Tieteiden talon Tieteiden yö koostuu jatkossa fyysisistä tapahtumista, verkkotapahtumista ja hybriditapahtumista, joihin voi osallistua sekä fyysisesti että verkossa.

Tieteelliset seurat voivat lähettää Tieteiden talon Tieteiden yöhön ohjelmaehdotuksia, jotka

  • järjestetään vain fyysisinä tapahtumina väistötiloissa (esimerkiksi työpaja tai esittelypiste)
  • järjestetään fyysisinä tapahtumina väistötiloissa ja kuvataan suorana verkkoon (esimerkiksi luennot, keskustelut, väittelyt, visailut)
  • järjestetään vain verkossa, mutta liitetään osaksi Tieteiden talon ohjelmakokonaisuutta (esimerkiksi luennot, keskustelut, väittelyt, visailut)

Ohjelmaehdotusta laatiessa kannattaa ottaa huomioon, että Tieteiden talon Tieteiden yön luennot pyritään pitämään 30 minuutin mittaisina tai lyhyempinä, kun taas keskustelut ja työpajat voivat olla kestoltaan pidempiäkin. Esittelypöytäpaikat, joilla eri toimijat esittelevät omaa toimintaansa ja tieteenalaansa, ovat lähtökohtaisesti avoinna yleisölle klo 17.00-21.00.

Tieteiden yön suosio on kasvanut viime vuosina valtavasti niin kävijöiden kuin tapahtumanjärjestäjienkin keskuudessa. Tieteiden talon Tieteiden yöhön saadaan vuosi vuodelta enemmän ohjelmaehdotuksia, joista osa joudutaan jättämään ohjelman ulkopuolelle. Tieteiden talon Tieteiden yön 2022 ohjelmavalinnoista ilmoitetaan viimeistään 14.9.2021 kaikille ohjelmaehdotuksia lähettäneille. Samalla ohjelmaan valituille lähetetään Tieteiden talon Tieteiden yön aikataulutettu ohjelmaluonnos.

Ohjelmavalintojen jälkeen ohjelmaan valituilla ohjelmanjärjestäjillä on 9.11.2021 asti aikaa hioa järjestämänsä tilaisuuden ohjelmatietoja, kun taas ohjelmavalintaprosessissa karsiutuneet ohjelmanjärjestäjät voivat pohtia, haluavatko he järjestää Tieteiden yössä itsenäisen tapahtuman. Tieteiden yön itsenäiset tapahtumanjärjestäjät vastaavat tapahtumansa ohjelman lisäksi kaikista tapahtuman järjestelyistä tiloja ja aikatauluja myöten. Itsenäisten tapahtumanjärjestäjien ohjelmatietojen deadline on sama kuin Tieteiden talon Tieteiden yön ohjelmanjärjestäjillä eli 9.11.2021.