Lähetä ohjelmaehdotus Tieteiden talon Tieteiden yöhön 2025

Uutiset   3.4.2024 15.35   Päivitetty 28.5.2024 14.05

Tieteiden yötä vietetään seuraavan kerran torstaina 9.1.2025 Helsingin Kruununhaassa ja keskustassa. Osa tapahtumista kuvataan myös suorina lähetyksinä verkkoon.

Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) koordinoima ja tieteellisten seurojen tuottama Tieteiden talon Tieteiden yö on yksi Tieteiden yön suurimmista tapahtumista. Ohjelmahaku Tieteiden talon Tieteiden yöhön 2025 on alkanut. Ohjelmaehdotuksia otetaan vastaan 3.9.2024 saakka ohjelmaehdotuslomakkeella. Tieteiden talon Tieteiden yöhön otetaan mukaan vain TSV:n jäsenseurojen tuottamaa ohjelmaa.

Vinkkejä ohjelmaehdotuksen laatimiseen

Tieteiden talon Tieteiden yön ohjelmaan ovat tervetulleita niin luennot ja keskustelut kuin työpajat ja esittelypisteet. Myös muita ohjelmaformaatteja saa vapaasti ehdottaa. Ohjelmakokonaisuudesta toivotaan mahdollisimman monitieteistä ja monipuolista.

Ohjelmaehdotusta laatiessa kannattaa ottaa huomioon, että Tieteiden talon Tieteiden yön luennot pyritään pitämään korkeintaan 25 minuutin mittaisina ja paneelikeskustelut 45 minuutin mittaisina. Työpajat voivat olla kestoltaan pidempiäkin. Esittelypöytäpaikat, joilla eri toimijat esittelevät omaa toimintaansa ja tieteenalaansa, ovat lähtökohtaisesti avoinna yleisölle klo 17.00-21.00.

Kaksi ihmistä katselee ilmoitustaulua, jossa on tietoa Tieteiden yöstä.

Kuva: Jaana Tihtonen.

Ohjelmavalintojen aikataulu

Tieteiden talon Tieteiden yön 2025 ohjelmavalinnoista ilmoitetaan 6.9.2024 mennessä kaikille ohjelmaehdotuksia lähettäneille. Samalla ohjelmaan valituille lähetetään Tieteiden talon Tieteiden yön aikataulutettu ohjelmaluonnos.

Tieteiden talon Tieteiden yöhön saadaan tyypillisesti paljon ohjelmaehdotuksia, joista osa joudutaan jättämään ohjelman ulkopuolelle. Osa ehdotuksista otetaan mukaan ohjelmaan sillä varauksella, että ohjelmanjärjestäjä on valmis lyhentämään tilaisuuden kestoa. Ohjelmavalintojen jälkeen mukaan valituilla seuroilla on 1.11.2024 asti aikaa täydentää ehdotusvaiheessa lähettämiään ohjelmatietoja.

Tieteelliset seurat voivat järjestää myös itsenäisiä Tieteiden yön tapahtumia

Jos tieteellinen seura on kiinnostunut järjestämään useamman tunnin mittaisen tapahtuman, suosittelemme Tieteiden talon yhteistapahtuman sijasta itsenäisen tapahtuman järjestämistä Tieteiden yössä. Itsenäiset tapahtumanjärjestäjät vastaavat ohjelman lisäksi tapahtumansa muistakin järjestelyistä, kuten tilan vuokraamisesta, tapahtuman aikatauluttamisesta ja mahdollisesta striimaamisesta. Näiden velvollisuuksien lisäksi heillä on täysi vapaus järjestää juuri sellainen tapahtuma kuin he itse haluavat. Itsenäiset tapahtumanjärjestäjät eivät käy läpi ohjelmavalintaprosessia. Lue lisää itsenäisen tapahtuman järjestämisestä Tieteiden yössä tapahtuman verkkosivuilta.