Samfundets uppgifter

Tekniikan akateemiset TEK

Academic Engineers and Architects in Finland TEK
Teknikens Akademikerförbund
Instiftelsesår
1896
Telefonnummer
(09) 229 121
Hemsida
http://www.tek.fi/
Kontaktperson
Yhteiskuntasuhdejohtaja Juhani Nokela, puh./tel. 040 754 7459, e-mail juhani.nokela[at]tek.fi
Ordförande
DI Mari-Leena Talvitie
Viceordförande
DI Jari Nummikoski, DI Mika Uusi-Pietilä
Sekreterare eller verksamhetsledare
DI Jari Jokinen (toiminnanjohtaja)
Medlemsantal
72000
Medlemmar antages
Hakemuksesta / genom ansökan / by application
Medlemskap i internationella organisationer
Association of Nordic Engineers ANE, European Society for Engineering Education SEFI, International Association for Continuing Engineering Education IACEE
Internationellt samarbete
Teemme Euroopan tason yhteistyötä erityisesti pohjoismaisten sisarjärjestöjen kanssa ANEn kautta. Tämän lisäksi koulutuspolitiikan osalta kainsainväistä yhteistyötä SEFI:n ja IACEE:n kautta.
Övriga väsentliga uppgifter
TEK on diplomi-insinöörien, arkkitehtien ja vastaavan yliopistokoulutuksen saaneiden etu- ja palvelujärjestö. Olemme tekniikan osaajien yhteisö, joka tekee (työ)elämästä paremman ja maailmasta kestävämmän. Noin 72 000 jäsenellään TEK on maamme suurin diplomi-insinöörien ja arkkitehtien järjestö. Liittoon kuuluu myös kasvava määrä arkkitehteja ja luonnontieteellisen yliopistotutkinnon suorittaneita. Jäsenistä runsaat 20 000 on teekkareita ja matemaattis-luonnontieteellisten alojen opiskelijoita. TEK jakaa yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa vuosittain suomalainen insinöörityö -tunnustuksen sekä palkinnot parhaasta tekniikan alan väitöskirjasta ja diplomityöstä sekä matemaattis-luonnontieteen Pro Gradu -palkinnon.
Tidskrifter och serier
TEK-lehti