Seuran tiedot

Suomen meriarkeologinen seura

The Maritime Archaeological Society of Finland
Finlands marinarkeologiska sällskap
Perustamisvuosi
1995
Postiosoite
c/o Markku Luoto, Ykköstie 2, 02820 Espoo
Kotisivu
http://www.mas.fi
Yhteyshenkilö
Markku Luoto, puh./tel. 040 844 9511, e-mail puheenjohtaja[at]mas.fi
Puheenjohtaja
Markku Luoto
Varapuheenjohtaja(t)
Vesa Saarinen
Sihteeri tai toiminnanjohtaja
Valentina Italiano-Rönkä
Jäsenmäärä
88
Jäseneksi hyväksyminen
Hakemuksesta / genom ansökan / by application
Jäsenyys kansainvälisissä elimissä
Seura solmi vuonna 2002 yhteistyösopimuksen alan kansainvälisesti suurimman seuran englantilaisen Nautical Archaeology Societyn kanssa.
Kansainvälinen yhteistyö
Nautical Archaeology Societyn kanssa solmittuun yhteistyösopimukseen liittyen seura on tehnyt koulutusyhteistyötä NAS:in kanssa vuodesta 2002 alkaen ja kouluttanut yli 500 henkeä meriarkeologian perusteisiin keskittyvässä koulutusjärjestelmässä (NAS training). Seura järjesti yhteisen konferenssin ruotsalaisen sisarseuransa Marinarkeologiska Sällskapetin ja Ahvenanmaan maakuntahallituksen museotoimiston kanssa 12.-13.03.2016.
Muuta olennaista tietoa
Seura julkaisee vuonna 2016 suomeksi kääntämänsä ja toimittamansa meriarkeologian alan perusoppikirjan Archaeology Underwater NAS Guide to principles and practise. Seura on myös järjestänyt vuodesta 2001 alkaen merihistorian päiviä yhteistyössä Suomen merihistoriallisen yhdistyksen kanssa (vuonna 2015 Pietarsaaressa järjestettiin 8. merihistorian päivät). Seuraavat merihistorian päivät järjestetään seurojen ja Suomen Merimuseon yhteistyönä Kotkassa vuonna 2017. Seura on yhdessä Suomen Laivahistoriallisen yhdistyksen ja Suomen merihistoriallisen yhdistyksen kanssa rakentanut merihistoria.fi -portaalin (http://www.merihistoria.fi/), jota seurat yhdessä ylläpitävät. Merihistoria.fi -sivuston kehittämistä ovat tukeneet opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen kulttuurirahasto ja Svenska Kulturfonden. Seura tekee yhteistyötä Museoviraston ja mm. Helsingin yliopiston kanssa niin meriarkeologisen tutkimuksen ja niihin liittyvien kenttätöiden, kuin koulutuksenkin saralla, sekä tarvittaessa muidenkin merellisen kulttuuriperinnön asioiden parissa.
Lehdet ja julkaisusarjat
Suomen meriarkeologisen seuran julkaisuja