Seuran tiedot

Tekniikan akateemiset TEK

Academic Engineers and Architects in Finland TEK
Teknikens Akademikerförbund
Perustamisvuosi
1896
Kotisivu
http://www.tek.fi/
Jäsenmäärä
72000
Jäseneksi hyväksyminen
Hakemuksesta / genom ansökan / by application
Jäsenyys kansainvälisissä elimissä
Association of Nordic Engineers ANE, European Society for Engineering Education SEFI, International Association for Continuing Engineering Education IACEE
Kansainvälinen yhteistyö
Teemme Euroopan tason yhteistyötä erityisesti pohjoismaisten sisarjärjestöjen kanssa ANEn kautta. Tämän lisäksi koulutuspolitiikan osalta kainsainväistä yhteistyötä SEFI:n ja IACEE:n kautta.
Muuta olennaista tietoa
TEK on diplomi-insinöörien, arkkitehtien ja vastaavan yliopistokoulutuksen saaneiden etu- ja palvelujärjestö. Olemme tekniikan osaajien yhteisö, joka tekee (työ)elämästä paremman ja maailmasta kestävämmän. Noin 72 000 jäsenellään TEK on maamme suurin diplomi-insinöörien ja arkkitehtien järjestö. Liittoon kuuluu myös kasvava määrä arkkitehteja ja luonnontieteellisen yliopistotutkinnon suorittaneita. Jäsenistä runsaat 20 000 on teekkareita ja matemaattis-luonnontieteellisten alojen opiskelijoita. TEK jakaa yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa vuosittain suomalainen insinöörityö -tunnustuksen sekä palkinnot parhaasta tekniikan alan väitöskirjasta ja diplomityöstä sekä matemaattis-luonnontieteen Pro Gradu -palkinnon.
Lehdet ja julkaisusarjat
TEK-lehti