Details

Tekniikan akateemiset TEK

Academic Engineers and Architects in Finland TEK
Teknikens Akademikerförbund
Year of foundation
1896
Home page
http://www.tek.fi/
Number of individual members
72000
Admission of members
Hakemuksesta / genom ansökan / by application
Membership in international organizations
Association of Nordic Engineers ANE, European Society for Engineering Education SEFI, International Association for Continuing Engineering Education IACEE
International co-operation
Teemme Euroopan tason yhteistyötä erityisesti pohjoismaisten sisarjärjestöjen kanssa ANEn kautta. Tämän lisäksi koulutuspolitiikan osalta kainsainväistä yhteistyötä SEFI:n ja IACEE:n kautta.
Further essential information
TEK on diplomi-insinöörien, arkkitehtien ja vastaavan yliopistokoulutuksen saaneiden etu- ja palvelujärjestö. Olemme tekniikan osaajien yhteisö, joka tekee (työ)elämästä paremman ja maailmasta kestävämmän. Noin 72 000 jäsenellään TEK on maamme suurin diplomi-insinöörien ja arkkitehtien järjestö. Liittoon kuuluu myös kasvava määrä arkkitehteja ja luonnontieteellisen yliopistotutkinnon suorittaneita. Jäsenistä runsaat 20 000 on teekkareita ja matemaattis-luonnontieteellisten alojen opiskelijoita. TEK jakaa yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa vuosittain suomalainen insinöörityö -tunnustuksen sekä palkinnot parhaasta tekniikan alan väitöskirjasta ja diplomityöstä sekä matemaattis-luonnontieteen Pro Gradu -palkinnon.
Journals and serials
TEK-lehti