Details

Suomen meriarkeologinen seura

The Maritime Archaeological Society of Finland
Finlands marinarkeologiska sällskap
Year of foundation
1995
Postal address
c/o Markku Luoto, Ykköstie 2, 02820 Espoo
Home page
http://www.mas.fi
Contact person
Markku Luoto, puh./tel. 040 844 9511, e-mail mas[at]mas.fi
Chairman
Markku Luoto
Vice-chairman (-men)
Vesa Saarinen
Executive secretary or director
Valentina Italiano-Rönkä
Number of individual members
88
Admission of members
Hakemuksesta / genom ansökan / by application
Membership in international organizations
Seura solmi vuonna 2002 yhteistyösopimuksen alan kansainvälisesti suurimman seuran englantilaisen Nautical Archaeology Societyn kanssa.
International co-operation
Nautical Archaeology Societyn kanssa solmittuun yhteistyösopimukseen liittyen seura on tehnyt koulutusyhteistyötä NAS:in kanssa vuodesta 2002 alkaen ja kouluttanut yli 500 henkeä meriarkeologian perusteisiin keskittyvässä koulutusjärjestelmässä (NAS training). Seura järjesti yhteisen konferenssin ruotsalaisen sisarseuransa Marinarkeologiska Sällskapetin ja Ahvenanmaan maakuntahallituksen museotoimiston kanssa 12.-13.03.2016.
Further essential information
Seura julkaisee vuonna 2016 suomeksi kääntämänsä ja toimittamansa meriarkeologian alan perusoppikirjan Archaeology Underwater NAS Guide to principles and practise. Seura on myös järjestänyt vuodesta 2001 alkaen merihistorian päiviä yhteistyössä Suomen merihistoriallisen yhdistyksen kanssa (vuonna 2015 Pietarsaaressa järjestettiin 8. merihistorian päivät). Seuraavat merihistorian päivät järjestetään seurojen ja Suomen Merimuseon yhteistyönä Kotkassa vuonna 2017. Seura on yhdessä Suomen Laivahistoriallisen yhdistyksen ja Suomen merihistoriallisen yhdistyksen kanssa rakentanut merihistoria.fi -portaalin (http://www.merihistoria.fi/), jota seurat yhdessä ylläpitävät. Merihistoria.fi -sivuston kehittämistä ovat tukeneet opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen kulttuurirahasto ja Svenska Kulturfonden. Seura tekee yhteistyötä Museoviraston ja mm. Helsingin yliopiston kanssa niin meriarkeologisen tutkimuksen ja niihin liittyvien kenttätöiden, kuin koulutuksenkin saralla, sekä tarvittaessa muidenkin merellisen kulttuuriperinnön asioiden parissa.
Journals and serials
Suomen meriarkeologisen seuran julkaisuja